Saxo Bank

Saxo Bank

Saxo Bank zag het levenslicht in het jaar 1992. Deze van oorsprong Deense bank is door de jaren heen uitgegroeid tot een enorme financiële instelling en populaire broker. Ze is op moment van schrijven van deze Saxo review actief in zomaar even meer dan 170 verschillende landen. Ze is bovendien goed voor het verwerken van zomaar even meer dan één miljoen transacties per dag. In het jaar 2019 raakte bekend dat Saxo de tevens zeer populaire broker BinckBank had overgenomen.

Beleggen bij Saxo kan gebeuren op tal van verschillende manieren. Zo maken we een onderscheid tussen de SaxoInvestor en de SaxoTraderPRO, maar is het tevens mogelijk om ervoor te kiezen om te gaan beleggen met behulp van een mobiele applicatie. Voor elk platform geldt dat ze volledig kan worden gepersonaliseerd op basis van je eigen wensen. Door de overname van BinckBank is het zo dat er nog een aantal andere pakketten aan het aanbod zijn toegevoegd. Het gaat hierbij om:

 • Saxo Bank Bronze;
 • Saxo Bank Silver;
 • Saxo Bank Gold;

De drie pakketten van Saxo Bank zijn afhankelijk van het geinvesteerde vermogen van de belegger. Wanneer je een rekening opent begin je standaard op het Bronze niveau. Bij een vermogen van €200.000 of meer wordt je account geupgrade naar het Silver niveau en wanneer je minimaal €1.000.000 aan cash of posities hebt profiteer je van het Gold niveau.

Waar het in principe op neer komt is dat hoe groter het belegde vermogen is, hoe lager de tarieven worden.

Saxo kosten

Er worden door Saxo Bank verschillende kosten in rekening gebracht wanneer je bij haar wenst te gaan beleggen. Wat deze kosten betreft kan je meer concreet denken aan de volgende:

 • Transactiekosten; 
 • Valuta kosten;
 • Servicekosten;
 • Fondskosten;

In eerste instantie zijn er uiteraard de transactiekosten waar je rekening mee dient te houden. Voor deze kosten geldt dat ze afhankelijk zijn van het gekozen pakket. De transactiekosten zien er op moment van schrijven van deze Saxo review als volgt uit: 

 • 0,08 procent bij het Saxo Bronze pakket;
 • 0,05 procent bij het Saxo Silver pakket;
 • 0,03 procent bij het Saxo Gold pakket; 

Je dient er rekening mee te houden dat er ook minimumtransactiekosten worden aangerekend per order. Bij alle pakketten geldt dat de minimale transactiekosten bij Europese aandelen 2 Euro zijn en bij Amerikaanse aandelen 1 Dollar.

De maximale transactiekost bedraagt bovendien steevast 150 euro. Is er sprake van Amerikaanse beleggingen? Dan zullen de kosten worden verrekend in Amerikaanse dollars. Voor het beleggen in vreemde valuta rekent Saxo Bank 0,25% aan wisselkoerskosten

Tussen de Saxo Bank tarieven vinden we ook een extra kost terug voor realtime koersinformatie. Voor deze kost geldt dat ze sterk afhankelijk kan zijn van beurs tot beurs. Ze gaat dan ook van 6 euro voor het particuliere niveau tot zomaar even 435 euro per maand voor professioneel niveau 2. Belangrijk om weten is wel dat je deze kosten als belegger terugbetaald kan krijgen. Dit is het geval wanneer je ten minste vier keer in die maand een transactie met aandelen of een ETF doet op de desbetreffende beurs. Let wel, dit geldt uitsluitend voor het particulier niveau 1.

Saxo Bank kosten
Kosten bij Saxo Bank.

SaxoInvestor 

Het SaxoInvestor platform biedt beleggers alles wat ze nodig hebben om eenvoudig op één plaats te kunnen beleggen. Dit platform kan op verschillende manieren worden gebruikt. Dit kan bijvoorbeeld niet alleen gebeuren vanop de computer, maar ook door gebruik te maken van een smartphone of tablet. Het SaxoInvestor platform maakt het voor jou als belegger mogelijk om te gaan beleggen in een ruim aanbod aan uiteenlopende beleggingsproducten zoals met name: 

 • Aandelen;
 • Beleggingsfondsen;
 • Obligaties; 
 • ETF’s;
 • Opties;
 • Futures;

Naast bovenstaande is het zo dat je bij het gebruik van SaxoInvestor eveneens de beschikking krijgt over een ruim aanbod aan hulpmiddelen om de beste, nieuwe investering te kunnen vinden voor jouw portefeuille. Zo kan je bijvoorbeeld eenvoudig op de hoogte blijven van de huidige markttrends, maar is het bovendien eveneens mogelijk om populaire aandelenlijsten te gaan evalueren. Tot slot kan je de ratings van professionele analisten van Morningstar benutten om jouw volgende belegging te kunnen helpen bepalen. Stuk voor stuk interessante tools waar je de beschikking over krijgt dus!

SaxoInvestor platform
SaxoInvestor.

SaxoTraderGO

Saxo staat erom bekend een broker te zijn die zich richt op alle verschillende soorten beleggers. Het gaat hierbij dan niet alleen om de wat meer passieve belegger die zich voornamelijk richt op de lange(re) termijn, maar ook om de meer actieve belegger welke zich bijvoorbeeld dagelijks bezighoudt met trading. Voor de meest actieve beleggers die bovendien over de mogelijkheid willen beschikken om eender waar en eender wanneer te beleggen biedt Saxo het SaxoTraderGo platform aan. Het betreft hier een mobiele applicatie die zowel beschikbaar is voor Android als voor iOS-systemen. 

SaxoTraderGo zorgt ervoor dat je als belegger de beschikking krijgt over een groot aantal krachtige beleggingstools. Dit betekent concreet dat je kan beschikken over:

SaxotraderGo app
SaxoTraderGo
 • Een uitgebreid orderticket;
 • Fundamentele analysetools;
 • Technische analysetools;
 • Een uitgebreid pakket met grafieken;
 • Optiematrix;

Kenmerkend voor dit platform is dat je tevens als belegger kan rekenen op de zekerheid die wordt geboden door middel van het rekeningwaardeschild. Deze fungeert in de praktijk als een soort van stop-loss op de totale waarde waar je rekening over beschikt. Wanneer ze wordt geactiveerd zullen alle orders gesloten worden. Hiervoor geldt alleen een uitzondering voor de obligaties evenals de beleggingsfondsen die deel uitmaken van je beleggingsportefeuille. Wil je graag een bepaalde positie snel manueel kunnen sluiten? Dan behoort dat in slechts 2 eenvoudige klikken tot de mogelijkheden.

Veelgestelde Vragen

Is Saxo duur?

Buiten de transactiekosten die Saxo in rekening brengt dien je ook rekening te houden met zogenaamde servicekosten. Deze kosten verschillen afhankelijk van het pakket waarover je beschikt. Let op, bij het Saxo Bank Black Pakket kunnen deze servicekosten komen te vervallen zolang je maar genoeg handelt in die maand.

Is Saxo een goede broker?

Saxo Bank staat erom bekend een uitstekende broker te zijn. Ze draait reeds heel lang mee op de markt en heeft door de overname van Binck Bank haar marktaandeel danig verbreed. Saxo staat er tevens om bekend een betrouwbare, maar wel iets duurdere broker te zijn.

Waar vind ik jaaroverzicht Saxo?

Het jaaroverzicht Saxo kan je terugvinden door eerst in te loggen met je Saxo User ID en wachtwoord. Wanneer je bent ingelogd klik je rechts bovenaan op het zwarte icoontje. Vervolgens kan je onder overzichten meteen het fiscaal jaaroverzicht downloaden.

Wie is eigenaar van Saxo Bank?

Saxo Bank is een Deense beleggingsbank welke deel uitmaakt van de Saxo Bank Group. De broker kent verschillende eigenaren waaronder de Chinese autofabrikant Zhejiang Geely Holding Group. Ook medeoprichter Kim Fournais beschikt over een aandelenbelang net als Sampo Plc. De resterende aandelen zijn in handen van kleine beleggers.

Hoe betrouwbaar is Saxo Bank?

De overname van Binck Bank door Saxo Bank heeft ervoor gezorgd dat Saxo in één klap uitgroeide tot één van de grootste brokers van België evenals van heel Europa. Bovendien heeft ze door de overname van Binck Bank ook alle vergunningen van die partij verkregen. Dit maakt ze extra betrouwbaar.

Waar komt Saxo Bank vandaan?

Saxo Bank is een Deense beleggingsbank. Ze maakt deel uit van de Saxo Bank Group. Soms wordt gedacht dat Saxo een Chinese broker is. Dat is het gevolg van het indirecte belang van meer dan 50 procent van het Chinese autobedrijf Zhejiang Geely Holding Group.

Hoe groot is Saxo Bank?

De overname van Binck Bank heeft ervoor gezorgd dat Saxo in één klap één van de grootste brokers van niet alleen België, maar bij uitbreiding van heel Europa is geworden. De broker verwerkt dagelijks ook ruim één miljoen transacties en biedt haar diensten aan in meer dan 170 verschillende landen.

Waar komt Saxo Bank vandaan?

Saxo Bank is een van oorsprong Deense beleggingsbank. Tegenwoordig maakt ze deel uit van de Saxo Bank Group. Voor de naam Saxo geldt dat ze refereert aan Saxo Grammaticus wat een Deense, middeleeuwse geleerde was. Vandaag beschikt de bank over een sterk internationaal karakter.

Wat doet Saxo Bank?

Saxo Bank is een beleggingsbank die beleggers de mogelijkheid biedt om op verschillende manieren te investeren. Dit is mogelijk in aandelen en obligaties, maar ook in bijvoorbeeld beleggingsfondsen en ETF’s. Het platform van Saxo Bank fungeert als het ware als toegangspoort tot de beurs.

Heeft Saxo een app?

Saxo Bank heeft een mobiele applicatie die luistert naar de naam ‘SaxoTraderGO’. De mobiele app is beschikbaar voor zowel Android als voor iOS. De app maakt het mogelijk om altijd en overal te beleggen in meer dan 35.000 verschillende financiële instrumenten.