Visa Kaart

Visa kaart
Visa kredietkaart.

Door gebruik te maken van een Visa kredietkaart is het mogelijk om te genieten van alle voordelen die een kredietkaart en het Visa betaalnetwerk met zich meebrengen. Visa staat er sinds jaar en dag om bekend één van de grootste en belangrijkste betaalnetwerken ter wereld te zijn. Het spreekt dan ook voor zich dat menig aantal particulieren en bedrijven hier elke dag opnieuw naar volle tevredenheid gebruik van maken. Wil jij ook graag een Visa kredietkaart aanvragen? Verdiep je dan beslist in eerste instantie even in de onderstaande informatie. 

Wat is een Visa kredietkaart? 

Een Visa kredietkaart is een kredietkaart die wordt uitgegeven voor het Visa betaalnetwerk. Wanneer je gebruik maakt van dit type kaart betekent dat dan ook dat je overal kan betalen waar het Visa netwerk wordt ondersteund. Bovendien spreekt het voor zich dat je met deze kaart ook geldafhalingen kan doen aan één van de vele bankautomaten die wereldwijd terug te vinden zijn. 

Ondanks het feit dat betalingen met een kredietkaart in de regel doorgaans gratis kunnen worden uitgevoerd geldt dat niet voor de geldafhalingen die ermee gebeuren. Telkens wanneer je geld afhaalt aan een bankautomaat zal je dan ook kunnen vaststellen dat je daarvoor een bepaalde kost dient te betalen. Hoe hoog deze kost is kan afhankelijk zijn van het type kaart waar je gebruik van maakt of de partij die ze uitgeeft. Zorg er dus zeker voor dat je dit even controleert. 

Ondanks het feit dat Visa fungeert als het betalingsnetwerk dat de transacties die gebeuren verwerkt is het zo dat het zelf geen kredietkaarten uitgeeft. Hiervoor doet het een beroep op de samenwerkingsverbanden die ze heeft gesmeed met allerhande derde partijen. Denk hierbij dan bijvoorbeeld aan banken of andere financiële instellingen, maar ook aan bijvoorbeeld bepaalde winkels. De uitgever van de kaart zal bepalen welke Visa kaarten hij aanbiedt. 

Visa kaart aanvragen

Wil je graag een Visa kredietkaart aanvragen? Dan zijn er uiteraard verschillende zaken waar je rekening mee zal willen en moeten houden. In eerste instantie is het van belang om je bewust te zijn van de verschillende soorten Visa kredietkaarten die op de markt zijn terug te vinden. Wat dit betreft maken we een onderscheid tussen de onderstaande kaarten:

 • De Visa Classic kredietkaart;
 • De Visa Gold kredietkaart;
 • De Visa Platinum kredietkaart;
 • De Visa Infinite kredietkaart;
 • De Visa Business kredietkaart;
 • De Visa Corporate kredietkaart;

De vaakst aangevraagde kredietkaart uit het aanbod van betaalnetwerk Visa is ongetwijfeld de ‘Classic’. Dat is het gevolg van het feit dat je met deze kaart kan rekenen op alle functionaliteiten waar een kredietkaart standaard over beschikt tegen een beperkte prijs (of soms zelfs gratis). 

Visa Classic 

Wil je graag gebruik kunnen maken van een zo voordelig mogelijke Visa kredietkaart? Dan is de Visa Classic een exemplaar voor jou. Met deze kaart kan je betalingen uitvoeren in meer dan 200 verschillende landen en regio’s verspreid over de wereld. De kaart wordt op moment van schrijven dan ook op zomaar even meer dan 38 miljoen plaatsen geaccepteerd. Wil je graag geld afhalen met deze kredietkaart? Dan kan je daarvoor gebruikmaken van één van de meer dan 2 miljoen bankautomaten. Vaak is het zo dat deze creditcard wordt verstrekt samen met een betaalrekening. In dat geval hoef je doorgaans geen (aparte) jaarlijkse kosten te betalen.

Visa Gold 

Wil je graag een Visa kredietkaart aanvragen waarbij je kan rekenen op een hogere bestedingslimiet? In dat geval is het een goed idee om daarvoor te kijken in de richting van de Visa Gold. Voor deze kredietkaart geldt niet alleen dat je kan rekenen op een hogere limiet, bovendien zijn er ook allerhande verzekeringen aan verbonden. Denk hierbij aan:

 • Een reisverzekering;
 • Een bagageverzekering;
 • Een verzekering voor online aankopen;

Vaak is het bovendien ook nog eens zo dat je aanspraak kan maken op interessante kortingen of op de voordelen van geconnecteerde bonusprogramma’s. De partner die de kredietkaart uitgeeft zal bepalen op welke voordelen je precies als gebruiker kan rekenen. 

Visa Platinum 

Beschik je over een hoger dan gemiddeld bestedingspatroon en wil je dan ook graag hebben dat jouw kredietkaart daaraan tegemoet weet te komen? In dat geval kan het aanvragen van de Visa Platinum kaart een interessante keuze zijn. Deze kaart zorgt ervoor dat je als gebruiker kan rekenen op tal van praktische voordelen welke volledig zijn toegespitst op jouw behoeften. Enkele troeven waar je op kan rekenen zijn onder meer: 

 • Kosteloos betalen in vreemde valuta in het buitenland; 
 • Ondersteuning voor allerhande bonus- en kortingsprogramma’s;
 • De aanwezigheid van diverse verzekeringen zoals annulatieverzekeringen

Naast bovenstaande is het dat ook huurauto’s tot de service kunnen behoren. Op welke voordelen je exact allemaal zal kunnen rekenen is altijd afhankelijk van de bank of partij die de kaart uitgeeft. Hier dien je wel rekening mee te houden. 

Visa Infinite 

De meest exclusieve Visa kredietkaart die je aan kan vragen luistert naar de naam ‘Infinite’. Voor deze kaart geldt dat ze enkel en alleen op uitnodiging kan worden verstrekt. Voor deze kaart geldt dat ze niet alleen een omvangrijke reisverzekering omvat voor de houder van de kaart en diens gezin, maar ook toegang tot een persoonlijke conciergedienst die 24/24 bereikbaar is. Daarnaast krijg je met deze kaart ook toegang tot luchthavenlounges evenals tot de meest exclusieve evenementen en shows. Ook een vipbehandeling in enkele van ’s werelds meest gerenommeerde hotels behoort met deze kaart tot de mogelijkheden. 

Visa Business

Beschik je over een kleine of middelgrote onderneming? Wil je daarvoor graag een Visa kredietkaart aanvragen? In dat geval zal je daarvoor willen kijken in de richting van de Visa Business. Dit is een kredietkaart waarmee je eenvoudig je persoonlijke en zakelijke uitgaven van elkaar kan scheiden. Deze Visa kredietkaart aanvragen voor je bedrijf zorgt ervoor dat je kan rekenen op wereldwijde toegang tot contanten terwijl er ook sprake is van transparante rekeningafschriften. Ook zijn er geen transactiekosten verschuldigd en zal zowel je boekhouding als administratie een flink stuk eenvoudiger worden.

Visa Corporate 

Willen erg grote bedrijven een Visa kredietkaart aanvragen? Dan kijken ze daarvoor meer dan waarschijnlijk in de richting van de Visa Corporate kaart. Voor deze kaart geldt dat ze de interne werkprocessen danig kan vereenvoudigen. Ook voor deze kaart geldt dat er heel wat extra voordelen aan verbonden kunnen zijn. Denk hierbij dan concreet aan bijvoorbeeld enkele verzekeringen waar je aanspraak op kan maken. 

Prepaid Visa kaart

Visa prepaid
Visa prepaid kaart.

Buiten de standaard Visa kredietkaarten die op de markt zijn terug te vinden is het zo dat je ook kan kiezen voor het aanvragen van een Visa Prepaid kredietkaart. Voor dit type kaart geldt uiteraard dat ze op een iets andere manier werkt. Daar waar je bij een standaard kredietkaart kan genieten van uitgestelde betalingen is dat immers niet het geval bij een prepaid exemplaar.

Hierbij zal je in eerste instantie dan ook een bepaald saldo moeten storten vooraleer je daar vervolgens betalingen mee uit kan voeren.

Het spreekt voor zich dat dit systeem er in de praktijk wel voor zorgt dat je kan rekenen op heel wat extra veiligheid. Daarnaast is het eveneens zo dat de voorwaarden voor het kunnen verkrijgen van een dergelijke kaart veel toegankelijker zijn. 

Bekijk alle prepaid kredietkaarten

Met welke voorwaarden moet je rekening houden? 

Wil je graag een Visa kaart aanvragen? Dan zijn er natuurlijk (afhankelijk van de kaart in kwestie) een aantal voorwaarden waaraan je moet zien te voldoen. De belangrijkste voorwaarden waar je bij het aanvragen van zo’n kaart rekening mee dient te houden zijn de onderstaande:

 • Vaak is het zo dat je moet zien te voldoen aan bepaalde inkomensvereisten; 
 • Een Visa kaart aanvragen is doorgaans alleen mogelijk voor meerderjarigen; 
 • Je dient officieel inwoner te zijn van het land waarin je de kaart aanvraagt; 

In bepaalde gevallen is het zo dat er ook sprake kan zijn van bepaalde, aanvullende voorwaarden. Hou bovendien ook altijd rekening met het karakter waar de Visa kredietkaart over beschikt. Voor de Classic kaart geldt bijvoorbeeld dat ze zich in het bijzonder richt op particulieren. Voor de Business kaart geldt dan echter weer dat ze de focus legt op bedrijven of in ieder geval op professionelen. Ook hier zal je uiteraard zeker rekening mee willen houden. 

Voor- en nadelen van een Visa kaart

Een Visa kaart aanvragen zorgt er in de praktijk voor dat je rekening dient te houden met een reeks van niet onbelangrijke voor- en nadelen. Laat ons om te beginnen even een blik werpen op de voordelen waar je op kan rekenen. Hierbij kan je denken aan: 

 • Betalingen of geldafhalingen worden pas de volgende maand echt afgeboekt; 
 • Het is mogelijk om overal te betalen waar het Visa betaalnetwerk voor handen is; 
 • Vaak kan je aanspraak maken op interessante dekkingen van bepaalde verzekeringen;
 • Afhankelijk van de Visa kaart kan je mooie kortingen ontvangen of beloningen claimen; 

Ondanks het feit dat het gebruik van een Visa kaart in de praktijk duidelijk een aantal interessante voordelen met zich meebrengt zijn er ook niet onbelangrijke nadelen waar je aandachtig voor moet zijn. Wat deze nadelen betreft kan je concreet denken aan de volgende:

 • Een visa kaart aanvragen (en gebruiken) brengt bepaalde kosten met zich mee; 
 • Je geeft geld uit dat je op dat ogenblik (vaak) eigenlijk niet op je bankrekening hebt staan; 

Kan je leven met de nadelen die hierboven zijn aangehaald en wil je graag kunnen rekenen op de talrijke vermelde voordelen? Dan is een Visa kaart aanvragen voor jou het overwegen waard! 

Conclusie, één van ’s werelds bekendste kredietkaarten

Het Visa betaalnetwerk geniet uiteraard wereldwijde bekendheid. Bovendien is het ook nog eens zo dat dit betaalnetwerk bekend staat om haar stabiliteit, veiligheid en betrouwbaarheid. Het aanvragen van één van de verschillende Visa kredietkaarten die op de markt zijn terug te vinden zorgt ervoor dat je kan genieten van alle voordelen van deze kaarten in combinatie met de ongekende betrouwbaarheid van het Visa betaalnetwerk. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat elke dag opnieuw heel wat particulieren, maar zeker ook bedrijven deze keuze maken. 

Ben jij ook van plan om gebruik te gaan maken van één van de verschillende Visa kredietkaarten die op de markt zijn terug te vinden? Zorg er dan sowieso in eerste instantie voor dat je, je goed bewust bent van de verschillende mogelijkheden die er allemaal voor handen zijn. Alleen op deze manier kan je immers de voor jou beste keuze maken. 

Verder lezen