Beobank

Beobank
Beobank.

Beobank is een Belgische bank die haar klanten onder meer voorziet van een ruime keuze aan leningen. Voor 21 mei 2013 ging deze financiële instelling nog door het leven onder de naam ‘Citibank Belgium’. Daar kwam verandering in na de overname van de bank op 30 april van het jaar 2012 door het Franse Credit Mutuel Nord Europe.

Ondanks het feit dat Citibank zich oorspronkelijk meer richtte op kredietkaarten en consumentenkredieten heeft Beobank er inmiddels voor gekozen om zich vooral te gaan profileren als retailbank. Ze biedt haar klanten dan ook een behoorlijk ruim pallet met diensten aan.

De bank is niet alleen actief op de Vlaamse, maar ook op de Waalse markt. 

Hoe geld lenen bij Beobank?

Wil je graag geld lenen bij Beobank? Dan zal het in de praktijk al snel duidelijk worden dat dit op verschillende manieren kan gebeuren. Er wordt door deze bank dan ook een onderscheid gemaakt tussen drie verschillende kredietdoelen.

Het betreft hier meer concreet de onderstaande:

 • Leningen voor projecten;
 • Leningen voor een voertuig;
 • Leningen voor een woning;

Een handige tool die is terug te vinden op de website van Beobank maakt het mogelijk om aan de hand van een aantal vragen die je moet beantwoorden uit te zoeken welk type krediet het beste zal weten te voldoen aan jouw eisen. Indien je een geschikte lening hebt gevonden is het vervolgens mogelijk om deze meteen online aan te vragen. 

Beobank persoonlijke lening

In eerste instantie is er natuurlijk de Beobank persoonlijke lening waar je als kredietnemer voor kan kiezen. Het betreft hier uiteraard een lineaire lening op afbetaling die kan worden afgesloten voor het financieren van al jouw droomprojecten of gewoon om jezelf even financieel wat extra ademruimte te bieden. Wanneer je graag een persoonlijke lening bij Beobank wenst aan te vragen zal je kunnen vaststellen dat er hiervoor een keuze kan worden gemaakt tussen twee diverse opties:

 • De standaard persoonlijke lening op afbetaling van Beobank;
 • De Comfortlening Plus;

De Comfortlening Plus is een potentieel interessante persoonlijke lening welke uitsluitend kan worden afgesloten door nieuwe klanten van de bank. Daarbij moet er rekening mee worden gehouden dat het kredietbedrag ten minste 1.250 euro dient te bedragen. Het maximale kredietbedrag is vastgesteld op 8.000 euro. De terugbetalingstermijn van het krediet moet bovendien tussen de 12 en maximaal 30 maanden zijn gelegen. Ben je geen nieuwe klant van Beobank of wil je graag een grotere lening afsluiten? Dan zal je moeten kiezen voor de standaard persoonlijke lening van deze bank. Deze is weliswaar een stukje duurder, maar daar staat tegenover dat ze kan worden afgesloten voor een kredietbedrag van tussen de 2.500 en 85.000 euro. 

De persoonlijke lening van Beobank maakt het mogelijk om op een veilige en bovendien ook voordelige manier geld te lenen voor de realisatie van al jouw dromen. Zo kan je de gelden bijvoorbeeld gebruiken voor het boeken van je droomvakantie, maar je kan er ook een grote, onverwachte kost mee financieren en is het mogelijk om ze aan te vragen wanneer je gewoon even nood hebt aan wat extra financiële middelen. Het aangevraagde bedrag wordt in één keer op je bankrekening uitbetaald waarna je ze in maandelijkse termijnen moet terugbetalen. 

Beobank autolening

Ben je van plan om een nieuwe auto te kopen en zou je daar graag voor willen lenen? Dan kan je daarvoor onder meer kiezen voor het afsluiten van de Beobank autolening. Binnen het kredietaanbod van Beobank maken we op vlak van leningen voor auto’s een onderscheid tussen deze opties:

Beobank autolening
Beobank autolening.
 • De nieuwe voertuiglening;
 • De tweedehands autolening;
 • De eco-autolening;

Ben je niet van plan om een gewone personenwagen aan te kopen, maar ben je op zoek naar een financiering voor het aankopen van een nieuwe mobilhome? Dan zal je kunnen vaststellen dat er binnen het kredietaanbod van Beobank ook een Beobank mobilhomelening is terug te vinden.

In ieder geval, voor het aankopen van een gloednieuwe auto maak je gebruik van de Beobank nieuwe voertuiglening. Met deze autolening van Beobank is het mogelijk om tot 120 procent van het aankoopbedrag van je nieuwe auto te lenen. Dit is mogelijk voor een bedrag gelegen tussen 2.500 en 50.000 euro.

De maximale looptijd van deze autolening bedraagt overigens 60 maanden. Je moet er rekening mee houden dat je voor het aanvragen van deze Beobank autolening altijd in het bezit dient te zijn van ofwel een ondertekende offerte door beide partijen ofwel van een aankoopfactuur. 

Ben je van plan om een nieuwe, elektrische of een hybride auto aan te schaffen? In dat geval kan je deze laten financieren door Beobank tegen een extra interessante intrest. Het kredietbedrag kan bij dit type Beobank autolening bovendien zijn gelegen tussen de 2.500 en 60.000 euro. 

Beobank autolening voor tweedehands voertuigen

Bij Beobank lenen is niet alleen mogelijk voor het aankopen van een nieuwe, maar ook van een tweedehandse auto. De tweedehands autolening bij deze bank is af te sluiten van zodra je de aankoop van een voertuig overweegt welke meer dan 2 jaar oud is. Belangrijk om rekening mee te houden is dat het maximale kredietbedrag hierbij is beperkt tot 30.000 euro. Bovendien geldt ook voor de aankoop van een tweedehands voertuig dat er een bepaald document voorgelegd moet kunnen worden waaruit blijkt dat het geld daadwerkelijk voor een tweedehandse auto is bestemd. De maximale looptijd van deze lening is tot slot beperkt tot 84 maanden. 

Beobank fietslening

De Beobank fietslening maakt het zoals de naam reeds aangeeft mogelijk om geld te lenen voor de aankoop van een fiets. Het kan hierbij zowel gaan om een standaard fiets als om een elektrisch exemplaar. Ben je niet van plan om een nieuwe fiets aan te kopen, maar wil je graag de trotse eigenaar worden van een step? Ook in dat geval is dat mogelijk met behulp van deze lening. 

De Beobank fietslening afsluiten is mogelijk tegen een voordelige rentevoet en kan gebeuren voor een bedrag gelegen tussen de 500 en 60.000 euro. Net zoals geldt voor het afsluiten van de autolening bij deze bank is het zo dat je ook voor het aanvragen van een fietslening rekening moet houden met het voor kunnen leggen van een ondertekende bestelbon door beide partijen of een recente aankoopfactuur. De minimale looptijd van deze lening bedraagt 12 maanden terwijl het krediet terug kan worden betaald over een maximale periode van 60 maanden. 

Hypothecaire lening van Beobank

Ben je van plan om een woning aan te kopen? Dan kan je daarvoor ook het afsluiten van de hypothecaire lening van Beobank overwegen. Beschik je reeds over een hypothecair krediet welke je graag zou willen herfinancieren? Dan behoort ook dat bij Beobank tot de mogelijkheden. Het spreekt voor zich dat er aan het afsluiten van een hypothecair krediet bij deze bank ook verschillende voorwaarden zijn verbonden. In eerste instantie kan je een keuze maken tussen:

 • Een Beobank hypothecaire lening met vaste rentevoet;
 • Een Beobank hypothecaire lening met variabele rentevoet;

Hou er verder rekening mee dat het minimale kredietbedrag in dit geval 60.000 euro moet bedragen. De maximale looptijd bedraagt bij deze bank overigens ook geen 30, maar wel 25 jaar. Wil je graag kunnen rekenen op de laagst mogelijke rentevoet voor jouw hypothecair krediet bij Beobank? Dan is het zo dat je daarvoor nog moet voldoen aan twee extra belangrijke voorwaarden, namelijk:

 • Je inkomsten moeten worden gedomicilieerd op een betaalrekening bij Beobank;
 • Je kiest voor het afsluiten van een schuldsaldoverzekering bij ACM Belgium Life NV;

Het openen van een betaalrekening bij Beobank is gratis mogelijk. Hier zijn dus geen verdere kosten aan verbonden. Hou er bij het afsluiten van de schuldsaldoverzekering tot slot rekening mee dat deze minstens het volledige uitstaande saldo van de lening dient te verzekeren. 

Ben je van plan om een verbouwing of renovatie te doen van je woning? Dan kan je daarvoor de Beobank renovatielening of Beobank groene lening aanvragen. 

Veelgestelde Vragen

Wat voor bank is Beobank?

Beobank is een Belgische bank die haar klanten een groot aanbod aan financiële diensten aanbiedt. Zo kan je bij Beobank niet alleen terecht voor zicht- en spaarrekeningen, maar ook voor leningen en verzekeringen. Ook wie wil beleggen kan daarvoor bij deze bank terecht.

Heeft Beobank een app?

De Beobank app luistert naar de naam ‘Beobank Mobile’. Deze mobiele applicatie maakt het mogelijk om eenvoudig je rekeningen en betaalkaarten te beheren evenals je betalingen. Ook een handig overzicht van al jouw diensten of producten bij de bank vind je hierin terug. 

Hoe heette Beobank vroeger?

Beobank maakte tot voor de overname van het Franse Credit Mutuel Nord Europe deel uit van de Citigroup. Hierdoor ging ze voor 21 mei 2013 dan ook door het leven onder de naam Citibank Belgium. 

Is Beobank onafhankelijk?

Beobank is een Belgische bank die valt onder het Franse Credit Mutuel Nord Europe. Voor de beleggingsproducten die ze aanbiedt stelt ze in alle onafhankelijkheid één of meerdere beleggingsproducten voor van verschillende gereputeerde financiële instellingen.

Hoeveel klanten heeft Beobank?

Op moment van schrijven (2024) beschikt Beobank over een klantenbestand van meer dan 742.000 klanten. Het gaat hierbij om een combinatie van particulieren en zakelijke partijen. Haar netwerk bestaat bovendien op moment van schrijven uit 203 agentschappen.