BNP Paribas Fortis

BNP Paribas Fortis

BNP Paribas Fortis mag zich één van de grootste bankgroepen en daarmee ook één van de belangrijkste kredietverstrekkers ter wereld noemen. Op vandaag beschikt deze bank over vestigingen in meer dan 75 verschillende landen. In het jaar 2009 besloot de BNP Paribas groep om de Belgische bank Fortis op te kopen.

Deze actie heeft ervoor gezorgd dat BNP Paribas op vlak van beheerd vermogen de grootste bank van Europa is geworden. Buiten de traditionele bankdiensten is het tevens mogelijk om bij deze financiële instelling een keuze te maken tussen tal van verschillende kredieten. Wil je graag geld lenen bij BNP Paribas? Dan krijg je op deze pagina een goed beeld van de verschillende opties.

Hoe lenen bij BNP Paribas?

Het kredietaanbod dat door BNP Paribas Fortis wordt aangeboden is bijzonder uitgebreid. Ze biedt bovendien zowel mogelijkheden voor particulieren als voor professionelen. Indien je van plan bent om geld te lenen bij BNP Paribas Fortis zal je daarbij in eerste instantie een keuze moeten maken tussen de verschillende soorten kredietdoelen die er bestaan. We maken hierbij een onderscheid tussen:

 • Mobiliteit;
 • Materieel en onroerend goed;
 • Dagelijks beheer;

Het is vanzelfsprekend dat het zeer belangrijk is om te kiezen voor het correcte krediet voor het doel waarvoor je wenst te lenen. Alleen op deze manier zal jouw aanvraag immers op de meest efficiënte manier behandeld kunnen worden. Hou er rekening mee dat de kredietvoorwaarden afhankelijk kunnen zijn van de gekozen kredietvorm. Op vlak van kredietvormen kan je onder meer een keuze maken tussen de mogelijkheden die we hieronder voor je op een rijtje hebben gezet. 

 • Een persoonlijke lening;
 • Een hypothecaire lening;
 • Een renovatielening en energielening;
 • Een lening voor een voertuig; 
 • Een kredietopening;

Het kredietaanbod dat BNP Paribas je aanbiedt is duidelijk ontzettend uitgebreid en divers. Dit zorgt ervoor dat er in principe voor zo goed als elk kredietdoel wel een passende oplossing kan worden aangeboden. Het simuleren van je potentiële lening kan zeer eenvoudig gebeuren op de website van deze kredietverstrekker. Bovendien kan je vervolgens ook meteen je aanvraag indienen. 

BNP Paribas persoonlijke lening 

De BNP Paribas persoonlijke lening maakt het mogelijk om privé geld te lenen voor verschillende doeleinden. Het kan hierbij gaan om een persoonlijk project evenals om onvoorziene kosten of een hoge afrekening van de energiefactuur. De persoonlijke lening van deze bank maakt het mogelijk om alle kosten die hiermee gepaard gaan het hoofd te bieden. Het bedrag dat je middels deze lening aan kan vragen moet zijn gelegen tussen de 1.250 en 50.000 euro.

Kenmerkend voor de persoonlijke lening van deze bank is dat er geen documenten voorgelegd moeten kunnen worden die het kredietdoel aantonen. De looptijd van deze lening kan bovendien tussen de 12 en 120 maanden bedragen. Zo is er altijd sprake van een kredietaanbod op maat van ieders wens. 

Kredietopening bij BNP Paribas Fortis

De BNP Paribas persoonlijke lening staat erom bekend een zeer interessante lening te zijn voor iedereen die op zoek is naar een lineaire manier om geld te lenen. Hoe interessant dit krediet in de praktijk ook mag zijn, ze zal lang niet voor iedereen de perfecte oplossing weten te bieden. Een potentieel interessant alternatief waar voor gekozen kan worden is een zogenaamde kredietopening. Het gaat hierbij om een speciaal krediet dat op diverse manieren geopend kan worden, namelijk:

 • • Met Rondo, een kredietopening met eigen debetkaart;
 • • Optiline, een kredietopening op je kredietkaart;
 • • Een directe reserve op je betaalrekening bij BNP Paribas;

Een kredietopening kan er in de praktijk voor zorgen dat je in tal van uiteenlopende situaties de beschikking hebt over extra financiële middelen. Dit kan het geval zijn wanneer je bijvoorbeeld geconfronteerd wordt met hoge, onverwachte kosten, maar ook wanneer je het aan het einde van de maand net wat lastiger hebt om te voldoen aan je financiële verplichtingen. 

BNP Paribas Lening voor Auto of Motor

BNP Paribas Fortis maakt het voor haar klanten tevens mogelijk om geld te lenen voor de aankoop van een auto of een ander voertuig. Het kan hierbij dus niet alleen gaan om een auto, maar ook om bijvoorbeeld een motor. Daarbij worden kredietmogelijkheden aangeboden voor zowel een nieuw als voor een tweedehands voertuig. Ben je niet van plan om een gemotoriseerd voertuig aan te schaffen, maar wil je graag kiezen voor de aankoop van een standaard of een elektrische fiets? Ook daar worden mogelijkheden voor aangeboden door BNP Paribas. 

Buiten de standaard leningen die aangevraagd kunnen worden bij BNP Paribas voor het aankopen van een voertuig zal je tot de conclusie komen dat er eveneens kan worden gekozen voor een zogenaamde private lease. Dit is een uitstekende keuze voor mensen die graag regelmatig willen veranderen van wagen zonder zich zorgen te hoeven maken over de inruilwaarde van hun waarde. Door te kiezen voor de BNP Paribas private lease kan je rekenen op alle voordelen die een zakelijke leasing met zich meebrengt, maar dan uiteraard wel voor particulieren. 

BNP Paribas hypothecair krediet 

Sta je op het punt om een woning of een ander type vastgoed aan te schaffen? Dan zal je kunnen vaststellen dat je daarvoor het BNP Paribas hypothecair krediet kan afsluiten. Indien je deze lening hebt aangevraagd zal je kunnen vaststellen dat er daarbij kan worden gerekend op een 4 maanden gewaarborgde hypotheekrente. Dit betekent dat je gedurende één maand tijd hebt om op het aanbod in te gaan van deze kredietverstrekker. Vervolgens is het zo dat je nog eens 3 maanden de tijd hebt om de verkoopakte op te laten maken en te laten ondertekenen. Gedurende deze volledige periode is de rentevoet van het aangevraagde hypothecair krediet gegarandeerd. 

BNP Paribas Fortis maakt het mogelijk voor haar Belgische klanten om de rentevoet op hun hypothecaire lening eenvoudig te verlagen. Hiervoor dient er echter aan vijf verschillende voorwaarden voldaan te worden. Eén van deze voorwaarden is dat de zogenaamde energieprestatie van de woning in kwestie lager of maximaal gelijk dient te zijn aan 150 kWh/m2/jaar. Elke voorwaarde waaraan je als kredietnemer voldoet kan zorgen voor een verlaging van de rentevoet. 

Renovatielening van BNP Paribas

Indien je hebt gekozen voor het aankopen van een bestaande woning is de kans zeer groot dat je daarbij rekening dient te houden met bepaalde verbouwings- of renovatiekosten. Het spreekt voor zich dat deze kosten vrij hoog kunnen oplopen. Omwille van deze reden opteren het merendeel van de mensen voor het aanvragen van een speciale renovatielening. Ook bij BNP Paribas Fortis behoort een dergelijk krediet tot de mogelijkheden. Indien je kiest voor het aanvragen van deze lening van BNP Paribas Fortis is het zo dat je daarbij rekening dient te houden met de volgende voorwaarden:

 • Je kan lenen tot 130 procent van de waarde van de werken tot 50.000 euro;
 • Je kan lenen tot 110 procent van de waarde van de werken tot 150.000 euro;

Het afsluiten van de renovatielening van BNP Paribas is mogelijk voor tal van uiteenlopende werkzaamheden. Denk hierbij niet alleen aan de realisatie of renovatie van een keuken of badkamer, maar ook aan bijvoorbeeld de plaatsing van een zwembad. Wil je graag de gevel laten zandstralen of schilder- of behangwerkzaamheden uitvoeren? Ook dit alles behoort tot de mogelijkheden. 

Let op! Daar waar je bij de BNP Paribas persoonlijke lening geen bewijs zoals een aankoopfactuur of een ondertekende offerte dient voor te kunnen leggen geldt dat wel degelijk voor de renovatielening. Zorg er dus voor dat je altijd over een aankoopfactuur of over een door beide partijen ondertekende bestelbon of offerte beschikt. Anders zal je kredietaanvraag helaas geweigerd worden. 

De energielening voor duurzame renovaties

Ben je van plan om duurzame renovaties of werkzaamheden uit te voeren aan je woning? In dat geval kan je daarbij rekenen op een extra lage intrest. Middels de BNP Paribas energielening is het mogelijk om te investeren in tal van duurzame toepassingen. Het kan hierbij dan onder meer gaan om:

 • Zonnepanelen;
 • Een verwarmingsketel;
 • Een warmtepomp; 

Aan het verkrijgen van deze energielening zijn extra voorwaarden verbonden. Je dient er bijvoorbeeld rekening mee te houden dat minstens 75 procent van de geplande werkzaamheden over een duurzaam karakter dienen te beschikken. Niet alleen kan je op deze manier dus op een financieel toegankelijke manier je woning verduurzamen, daarnaast spreekt het voor zich dat er hiermee ook een belangrijke meerwaarde kan worden gerealiseerd op zowel korte als lange(re) termijn. 

Online simuleren en meteen aanvragen

Wil je graag geld lenen bij BNP Paribas? Dan spreekt het voor zich dat je er graag in eerste instantie voor zal willen kiezen om je krediet te simuleren. Op deze manier weet je exact hoeveel je voor de lening die je in gedachten hebt zal moeten afbetalen. Bovendien spreekt het voor zich dat je alleen op deze manier een goed beeld zal krijgen van de exacte kosten die aan jouw krediet verbonden zijn. Nadat je ervoor hebt gekozen om een online simulering uit te voeren is het vervolgens mogelijk om het gesimuleerde krediet ook meteen aan te vragen. Dit proces kan volledig online gebeuren. Vervolgens zal je zo snel mogelijk een reactie op je kredietaanvraag ontvangen.