Cetelem

Cetelem

Cetelem is één van de handelsmerken van de bekende kredietverstrekker AlphaCredit. Zij maakt op haar beurt deel uit van de BNP Paribas Personal Finance groep, de Europese marktleider voor consumentenkredieten. Cetelem werd geïntroduceerd op de markt in het jaar 2014 en staat in het bijzonder bekend om haar financieringsoplossingen op maat van ieders wensen.

Zou jij ook graag een lening willen afsluiten voor tal van uiteenlopende, persoonlijke redenen? Dan kan het zomaar de moeite waard zijn om even het kredietaanbod van Cetelem van naderbij te gaan bekijken. 

Hoe geld lenen bij Cetelem?

Wil je graag geld lenen bij Cetelem? Dan is het eerste instantie uiteraard van belang om te gaan bepalen waarvoor je precies geld wenst te lenen. Op dit vlak kan er een keuze worden gemaakt tussen vier verschillende kredietdoelen.

Het gaat hierbij om de onderstaande:

 • Een persoonlijke lening;
 • Een lening voor de aankoop van een auto;
 • Een lening voor de aankoop van een motor;
 • Een renovatielening;

Afhankelijk van het gekozen doel van de lening die je wenst aan te vragen is het mogelijk dat er nog aanvullende informatie zal worden gevraagd door de kredietverstrekker. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer je van plan bent om te lenen voor de aanschaf van een nieuw voertuig. Zo wil Cetelem graag van je weten of er sprake is van een nieuw voertuig of ze reeds enkele jaren oud is. 

Vooraleer over te gaan tot het indienen van je kredietaanvraag is het zo dat je de lening die je wenst aan te vragen op verschillende manieren kan berekenen. Zo is het mogelijk om deze berekening uit te voeren op basis van het bedrag dat je wenst te lenen, maar kan je er ook voor kiezen om ze uit te voeren op basis van het bedrag dat je maandelijks wenst terug te betalen. Eénmaal je deze gegevens hebt ingegeven is het mogelijk om de kredietaanvraag meteen online in te dienen. 

Cetelem persoonlijke lening 

Het eerste krediet waar je voor kan kiezen is de Cetelem persoonlijke lening. Het betreft hier een traditionele lening op afbetaling die kan worden afgesloten voor een groot aantal verschillende doeleinden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om er onverwachte kosten mee te betalen, maar kan je er ook geld mee lenen voor een grote aankoop die je hebt gepland. Voor de Cetelem persoonlijke lening geldt dat ze zich kenmerkt door een uitermate lineair verloop. Deze ziet er als volgt uit:

 • Bij de start weet je precies hoeveel je gaat lenen, tegen welke kosten en voor hoelang;
 • Het maandelijkse bedrag dat je moet terugbetalen is vastgesteld; 
 • Aan het einde van de looptijd van je krediet is de lening 100 procent terugbetaald;

Doordat er bij het afsluiten van de Cetelem persoonlijke lening sprake is van een uiterst lineair kredietverloop spreekt het voor zich dat je kan rekenen op een veilige afbetaling van je krediet. Daarnaast kan dit ook nog eens gebeuren tegen een zeer aantrekkelijke rentevoet. Zo kan je op een echt interessante manier geld lenen voor de meest uiteenlopende, persoonlijke doeleinden. 

Eveneens kenmerkend voor deze kredietverstrekker is dat je over de mogelijkheid beschikt om een krediet af te sluiten voor een bedrag oplopend tot zomaar even 200.000 euro. Daarbij is het mogelijk om je aangevraagde lening terug te betalen over een periode van maximaal 120 maanden. Let wel, het is uiteindelijk jouw persoonlijke, financiële situatie die zal bepalen hoeveel je exact kan lenen. 

Cetelem autolening 

Ben je van plan om een nieuwe auto aan te kopen en zou je die aankoop graag willen financieren? Ook daarbij kan je terecht bij Cetelem. Door middel van de Cetelem autolening is het mogelijk om geld te lenen voor de aanschaf van een voertuig in drie verschillende vormen, namelijk: 

 • Een lening voor een gloednieuwe auto;
 • Een lening voor een 2de hands voertuig van 36 maanden of jonger;
 • Een lening voor een 2de hands voertuig dat ouder is dan 36 maanden;

Bij het afsluiten van de Cetelem autolening is het mogelijk om een bedrag te lenen van maximum 110 procent van de aankoopwaarde van de auto. Dit zorgt ervoor dat er meteen ook een aantal extra kosten mee gefinancierd kunnen worden. Denk hierbij dan meer concreet aan kosten zoals:

Ben je van plan om een elektrische auto aan te schaffen? Dan beschikt dit bedrijf daarvoor over een speciale elektrische autolening. Het JKP van deze lening staat er in de praktijk uiteraard om bekend nog enigszins lager te zijn gelegen in vergelijking met deze van de standaard autolening. Op deze manier kan je dus nog voordeliger geld lenen voor jouw nieuwe auto.

Cetelem renovatielening 

Heb je ervoor gekozen om een bestaande woning aan te kopen en kan dat pand wel een beetje renovatie gebruiken? Zou je graag een lening willen afsluiten voor het uitvoeren van deze werkzaamheden? Dat is geen enkel probleem. De Cetelem renovatielening maakt het in de praktijk immers mogelijk om jouw renovatiewerken op een efficiënte manier te kunnen financieren. Bij het afsluiten van dit type lening wordt er in de praktijk wel een onderscheid gemaakt tussen:

 • De standaard renovatielening;
 • De ecologische renovatielening;

Indien de verbouwingen of renovaties die je hebt gepland specifiek als doel hebben om je woning ecologischer te maken zal je kunnen vaststellen dat je daarvoor kan lenen tegen extra interessante voorwaarden. Enkele investeringen die gefinancierd kunnen worden met de ecologische renovatielening zijn: 

 • Zonnepanelen;
 • Een verbeterde isolatie;
 • Een warmtepomp;

Kom je in aanmerking voor het afsluiten van de ecologische Cetelem renovatielening? Dan is het mogelijk om geld te lenen voor je geplande werkzaamheden tegen een nog lagere intrest. 

Cetelem geldreserve

De Cetelem geldreserve wordt aangeboden door middel van een speciale kredietkaart. De geldreserve die kan worden aangevraagd kan gelegen zijn tussen de 1.250 en 3.000 euro. Omdat je de beschikking hebt over een Maestro kaart is deze reserve altijd beschikbaar. Het is mogelijk om de uitgaven die je hebt gedaan met de kaart in één keer terug te betalen, maar je kan ook opteren voor een gespreide, maandelijkse terugbetaling. Hierbij dient er rekening mee te worden gehouden dat de minimale terugbetaling op maandbasis altijd 25 euro dient te bedragen.

De Cetelem geldreserve vormt een uitstekende oplossing voor mensen die graag te allen tijde over de mogelijkheid willen beschikken om zichzelf wat extra financiële ademruimte te bieden. Naarmate je meer hebt afgelost van de geldreserve is het mogelijk om terug meer op te gaan nemen. Op deze manier beschik je altijd over een flexibel krediet voor momenten waarop er zich onverwachte, financiële verrassingen voordoen. 

Speciale Be Free-lening voor jongeren

In het kredietaanbod van Cetelem is ook een speciale Be Free-lening terug te vinden. Het betreft hier een lening die specifiek in het leven is geroepen voor jongeren van tussen de 18 en 30 jaar. De aangevraagde gelden met dit type krediet kunnen worden aangewend om niet alleen studies, maar ook mobiliteitsprojecten mee te financieren. Het kredietbedrag dat wordt aangevraagd dient te zijn gelegen tussen de 500 en 15.000 euro. 

In de praktijk is het zo dat de Be Free-lening kan worden afgesloten voor het financieren van een groot aantal uiteenlopende kosten. Denk hierbij in eerste instantie aan de kosten die zijn verbonden aan de studie die je wenst te doen zoals de cursussen, de huurwaarborg voor een kot, materiaal voor specifieke studies, etc. Ben je van plan om binnenkort je rijbewijs te behalen en ben je op zoek naar een manier om de lessen te kunnen betalen? Ook dan kan je deze lening aanvragen. 

Veelgestelde Vragen

Wat is Cetelem?

Cetelem is een financiële instelling die dienst doet als kredietverstrekker onder de naam van AlphaCredit. Er worden door dit bedrijf tal van verschillende leningen aangeboden die allemaal volledig online afgesloten kunnen worden. Cetelem staat verder bekend omwille van een vlotte afhandeling van alle kredietaanvragen. 

Hoe lang duurt aanvraag Cetelem?

Je ontvangt meteen een principieel akkoord voor je kredietaanvraag. Zo is het mogelijk om het aangevraagde kredietbedrag reeds na één dag op je bankrekening te ontvangen. Dit uiteraard onder voorbehoud van aanvaarding evenals ondertekening van je kredietovereenkomst. Alle stappen kunnen veilig doorlopen worden met bijvoorbeeld itsme.

Hoe betrouwbaar is Cetelem?

Cetelem is een handelsmerk van AlphaCredit welke op haar beurt weer toebehoort aan de BNP Paribas Personal Finance groep. Deze groep staat erom bekend de grootste verstrekker van consumentenkredieten te zijn in Europa. Het spreekt dan ook voor zich dat dit bedrijf bekend staat omwille van een uitstekende betrouwbaarheid.

Hoe werkt Cetelem?

Een lening aanvragen bij Cetelem kan volledig online. In enkele eenvoudige stappen is het mogelijk om te achterhalen hoe jouw lening er uit zal komen te zien waarna je deze direct aan kan vragen. Je ontvangt een principieel akkoord waardoor het geld snel op je bankrekening kan worden uitbetaald.

Hoeveel kan ik lenen bij Cetelem?

Hoeveel je precies kan lenen bij Cetelem is afhankelijk van het doel waarvoor je wenst te lenen evenals van je persoonlijke, financiële situatie. Hoe meer inkomsten je hebt en hoe minder bestaande schulden of kosten, des te meer je in principe kan lenen bij Cetelem.