N26

N26
N26 Bank.

N26 Bank is een van oorsprong Duits fintechbedrijf. Voor deze financiële instelling geldt dat ze beschikt over een Europese bankvergunning, maar ze heeft wel geen fysieke kantoren. Sinds de oprichting van dit fintechbedrijf in 2013 heeft ze reeds meer dan 8 miljoen klanten mogen verwelkomen. Op moment van schrijven geldt voor dit bedrijf dat ze haar diensten aanbiedt in meer dan 24 landen. Buiten verschillende Europese landen staan ook het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten op de planning.

Ben jij ook benieuwd naar de voordelen waar je op kan rekenen als klant van N26 Bank? Je ontdekt ze allemaal hier op deze pagina! 

Wat is N26 Bank?

N26 Bank wordt bestempeld als de leidende mobiele bank van Europa. Ze werd opgericht in het jaar 2013 en heeft door de jaren heen een klantenbestand weten te realiseren bestaande uit zomaar even meer dan 8 miljoen gebruikers. In Nederland is het mogelijk om sinds 2016 een rekening te openen bij N26. Op moment van schrijven zijn reeds meer dan 200.000 Nederlanders klant geworden bij dit Duitse fintechbedrijf. 

De bankvergunning die N26 heeft ontvangen is afkomstig van de Duitse bankautoriteit Bafin. Dit is een wettelijk erkende bank. Hierdoor kunnen klanten van N26 er op rekenen dat hun spaargelden zijn ingedekt tot een bedrag van 100.000 euro voor geval er sprake zou zijn van een faillissement. Het populairste product dat door N26 wordt aangeboden is ongetwijfeld de N26 bankrekening. Deze kan eenvoudig en snel online worden geopend en kan volledig worden beheerd met behulp van de handige N26 app.

De Pakketten van N26

Eén van de eerste zaken die je als potentiële of nieuwe klant van N26 Bank zal moeten doen is uiteraard een keuze maken tussen de verschillende soorten pakketten die door haar worden aangeboden. Wat deze pakketten betreft kan je op moment van schrijven kiezen tussen:

 • N26; 
 • N26 Business;
 • N26 Smart;
 • N26 You;
 • N26 Business You;
 • N26 Metal;

De eerste twee pakketten, de N26 en N26 Business pakketten worden gratis aangeboden. Het spreekt evenwel voor zich dat het hierbij gaat om de meest basis uitvoeringen. De mogelijkheden waar je hierbij op kan rekenen zijn dan ook beperkt tot de onderstaande:

 • Gratis betalingen in eender welke valuta; 
 • 5 gratis geldopnames per maand; 
 • 2 extra spaarrekeningen mogelijk voor specifieke spaardoelen; 
 • Een debit Mastercard;
 • 1,7% kosten voor geldopnames die gebeuren in vreemde valuta

Voor het N26 Business pakket geldt dat je nog kan rekenen op een aantal extra voordelen. Zo is het mogelijk om een lijst te downloaden met geldtransacties en kan je rekenen op een 0,1% cashback voor alle aankopen die gebeuren met de bankkaart.

N26 Smart

Een andere optie waarover je beschikt bij N26 Bank is het N26 Smart account. Voor dit account geldt dat ze je alle voordelen biedt van de gratis bankrekening van N26 Bank aangevuld met nog een aantal extra’s. Zo ontvang je bijvoorbeeld telefonische hulp en is het mogelijk om automatisch te sparen door betalingen die worden uitgevoerd met de N26 kaart af te ronden. Ook is het mogelijk om aangemaakte subaccounts te delen met derden. Van alle accounts die er door N26 Bank worden aangeboden is dit sinds jaar en dag één van de populairste. 

N26 You & N26 Business You 

Twee andere pakketten die deel uitmaken van het aanbod van N26 Bank zijn de N26 You en de N26 Business You pakketten. Voor deze pakketten geldt dat ze op moment van schrijven een vaste, maandelijkse kostprijs hebben van 9,90 euro. 

Met deze pakketten beschik je over de mogelijkheid om je spaarrekeningen te delen met andere gebruikers. Bovendien is het zo dat je ook de beschikking krijgt over 10x een spaarrekening die kan worden geopend. De andere voordelen waar je op kan rekenen zijn: 

 • Een medische verzekering voor wanneer je op reis bent; 
 • Een verzekering voor vertraagde vluchten en bagage; 
 • Een speciale wintersportverzekering;
 • Een verzekering bij het delen van een auto, een fiets of een scooter;

Omdat de exacte dekkingen van deze verzekeringen nog wel eens durven te wijzigen is het altijd een goed idee om even de actuele polisvoorwaarden te raadplegen op de website van N26 Bank. 

N26 Metal

Het meest uitgebreide en bijgevolg ook (helaas) het duurste pakket dat wordt aangeboden door N26 is het pakket ‘N26 Metal’. Hierin zijn twee extra verzekeringen inbegrepen, namelijk:

 • Een autoverzekering voor wanneer je op reis bent;
 • Een verzekering voor je diefstal of verlies van je mobiele telefoon; 

Naast bovenstaande ontvang je als N26 Metal klant zoals de naam reeds een beetje weggeeft ook een speciale metalen debit Mastercard. De prijs voor dit pakket bedraagt op moment van schrijven 16,90 euro per maand. 

Een N26 Kaart Aanvragen

Eén van de financiële producten die je kan aanvragen bij N26 Bank is de N26 kaart. Het betreft hier een debit Mastercard die kan worden aangevraagd van zodra je jouw gratis zichtrekening hebt geopend. Je dient er wel rekening mee te houden dat het aanvragen van deze N26 kaart helaas niet gratis is. Hiervoor dien je dan ook éénmalig een aanvraagkost te betalen ter waarde van 10 euro. 

Bij het aanvragen van de N26 kaart is het mogelijk om een keuze te maken tussen twee verschillende opties. In eerste instantie is het mogelijk om te kiezen voor standaard verzending. Hierbij is het zo dat je eenmalig een bedrag dient te betalen van 10 euro. In dit geval ontvang je de kaart doorgaans binnen de periode van maximaal 10 werkdagen. 

Wil je liever sneller van start kunnen gaan bij N26? In dat geval kan je ook nog opteren voor express delivery. Hierbij is het zo dat de N26 kaart binnen de 2 tot maximaal 3 werkdagen bij jou in de bus valt. Voor deze extra snelle levering betaal je wel 25 euro in plaats van 10 euro aan kosten. Bij het aanvragen van deze kaart is het mogelijk om te kunnen rekenen op tal van interessante voordelen. Het betreft hier meer concreet de onderstaande:

 • Er is geen sprake van een jaarlijkse vergoeding; 
 • Je kan altijd rekenen op 3 gratis geldopnames in de Eurozone per maand; 
 • Er is geen sprake van wisselkoerskosten bij pinbetalingen; 
 • De kosten voor opnames aan niet-euro-geldautomaten bedragen 1,7%; 
 • Je krijgt toegang tot de gratis N26-app om jouw financiën te beheren;

Omdat N26 het niet mogelijk maakt om in het rood te gaan op je gekoppelde rekening spreekt het voor zich dat je altijd zal moeten zorgen voor voldoende saldo. Hoe je saldo toe kan voegen aan jouw rekening bij N26 Bank laten we je graag hieronder ontdekken. 

N26 kaarten
De kaarten van N26.

Geld opladen bij N26

Ben je klant geworden bij N26 Bank en is het moment aangebroken om voor de eerste keer saldo toe te voegen aan je rekening? Dan spreekt het voor zich dat het goed is om precies te weten hoe je hiervoor te werk moet gaan. Dat wordt meteen duidelijk middels onderstaand stappenplan. 

 • Klik op het account icoon dat je aantreft linksboven in de mobiele app; 
 • Vervolgens krijg je jouw Duitse IBAN-rekening te zien; 
 • Open een nieuwe overschrijving bij de huidige bank waarover je beschikt; 
 • Voer in het overschrijvingsvenster de IBAN-rekeningnummer in; 
 • Voer een klassieke bankoverschrijving uit via online of mobiel bankieren; 

Afhankelijk van de bank waarmee je de overschrijving gaat uitvoeren is het zo dat je er rekening mee moet houden dat het zo’n 1 à 2 werkdagen kan duren vooraleer het saldo op je N26 rekening is bijgeschreven. Let op, indien je huidige bank instant bankoverschrijvingen accepteert is dat uiteraard niet het geval. Dan staat het geld meteen op jouw N26 rekening. 

N26 vs Revolut 

Voor heel wat mensen geldt dat ze twijfelen tussen het openen van een account bij N26 of bij Revolut. Voor beide partijen geldt dat ze over unieke troeven en voordelen beschikken. Ook de kostenstructuur die wordt gehanteerd verschilt tussen beide partijen. Bij N26 vs Revolut worden dan ook meteen de hieronder terug te vinden verschillen duidelijk. 

In eerste instantie is het zo dat er bij N265 standaard geen kosten worden aangerekend voor geldafhalingen. Afhankelijk van het pakket waarover je beschikt is het mogelijk om tussen de drie en acht geldafhalingen te doen per maand zonder dat daar kosten aan verbonden zijn. Voor elke extra geldafhaling betaal je wel 2 euro. Voor geldafhalingen in buitenlandse deviezen geldt dat er bij de Standard & Smart pakketten 1,7% aan kosten worden aangerekend. Bij de premium rekeningen is het zo dat hier geen extra kosten voor worden aangerekend. 

Bij Revolut zijn, eveneens afhankelijk van het account, ook verschillende gratis geldafhalingen inbegrepen per maand. Afhankelijk van het pakket dat je hebt gekozen gaat het hierbij dan om 200, 400 of 600 euro aan gratis geldafhalingen. Wanneer deze respectievelijke bedragen zijn overschreden zal je voor elke extra geldafhaling 2% aan kosten moeten betalen.

Betaalkosten in het weekend bij Revolut 

Voeren we een N26 vs Revolut vergelijking uit? Dan wordt meteen duidelijk dat er bij N26 geen sprake is van specifieke betaalkosten. Bij Revolut lijkt dat in eerste instantie ook het geval te zijn, maar dat is niet helemaal juist. Er zijn inderdaad geen betaalkosten voor transacties die worden uitgevoerd op werkdagen. Transacties die gebeuren in het weekend kunnen wel een bepaalde kost met zich meebrengen welke zal zijn gelegen tussen de 0,5 & 2 procent. 

Wat met overschrijvingen in buitenlandse deviezen?

Voer je overschrijvingen uit in buitenlandse deviezen? Hou er dan rekening mee dat N26 Bank hiervoor gebruik maakt van Transferwise. De kosten die hierbij worden aangerekend zijn gelegen tussen de 0,5 en 1 procent. 

Bij Revolut is er geen sprake van kosten met als enige uitzondering de volledig gratis rekening. Hierbij is het immers zo dat je slechts over één enkele gratis bankoverschrijving beschikt per maand. Daarna zal je per extra overschrijving 0,50 euro aan kosten moeten betalen.

Conclusie

Voor steeds meer mensen geldt dat ze kijken in de richting van de diensten en producten die mobiele banken aanbieden. Dat was eerder al zo in de Verenigde Staten, maar ook hier in Europa is dit een duidelijk zicht- en voelbare trend. Wanneer ook jij interesse hebt om klant te worden bij een mobiele bank is de kans zeer groot dat je hiervoor N26 Bank zal willen overwegen. Deze van oorsprong Duitse, mobiele bank staat er sinds jaar en dag om bekend één van de snelst groeiende te zijn van heel Europa en dat is zeker niet zonder reden. 

Klant worden bij N26 Bank zorgt er duidelijk voor dat je bent verzekerd van een aantal zeer interessante mogelijkheden en voordelen. Eén van deze voordelen heeft te maken met de relatief hoog gelegen spaarrentes waar je aanspraak op kan maken bij deze partij. Mede omwille van deze reden nemen heel wat mensen tegenwoordig een account bij N26 als tweede bank. Je spaargelden zijn bij deze bank sowieso goed ingedekt, want ze zijn ingedekt door het Duitse depositogarantiestelsel. Deze voorziet een dekking tot een bedrag van 100.000 euro in geval van faillissement van de bank. Het openen van een account bij de razendsnel groeiende mobiele bank N26 kan hoe dan ook voor veel mensen duidelijk het overwegen meer dan waard zijn. 

Verder lezen