Viabuy

Viabuy Mastercard
Viabuy.

Indien je op zoek bent naar een prepaid kredietkaart om aan te vragen is de kans zeer groot dat je op een bepaald ogenblik de naam VIABUY zal zien opduiken. Voor de VIABUY kredietkaart geldt dat ze dus eigenlijk geen echte kredietkaart is. Er is dan ook geen kredietlijn aan verbonden die het mogelijk maakt om betalingen uit te voeren die vervolgens pas enige tijd later van je bankrekening zullen worden afgeboekt.

In plaats daarvan dien je altijd in eerste instantie saldo te storten op de kaart waar je dan vervolgens betalingen mee kan uitvoeren. Deze betalingen kunnen overal gebeuren waar sprake is van ondersteuning voor het Mastercard betaalnetwerk. 

Wat is VIABUY?

VIABUY maakt deel uit van het bedrijf Crosscard S.A. welke haar hoofdzetel heeft in Luxemburg. Crosscard beschikt over een licentie van de autoriteit financiële markten in Luxemburg om elektronisch geld uit te mogen geven. Bovendien is het zo dat het bedrijf er tevens voor heeft gekozen om een licentie aan te kopen van Mastercard International Incorporated. Deze licentie staat Crosscard toe om bijvoorbeeld in Nederland het merk Mastercard te mogen voeren. 

Kies je voor het aanvragen van de VIABUY kredietkaart? Dan zal je kunnen vaststellen dat het hierbij altijd gaat om een prepaid Mastercard welke het mogelijk maakt om overal ter wereld zowel online als offline betalingen uit te voeren.

Hoe werkt de VIABUY kredietkaart?

De VIABUY kredietkaart is een prepaid kredietkaart. Dit betekent dat er op geen enkele manier een kredietlijn aan kan worden verbonden. Dat heeft uiteraard als nadeel dat je niet over de mogelijkheid beschikt om jezelf wat extra financiële ademruimte te schenken wanneer het even allemaal wat lastiger gaat. Daar tegenover staat echter wel dat je nooit schulden zal maken die je mogelijks niet (tijdig) zal weten terug te betalen met alle extra kosten en problemen van dien. 

Het aanvragen van de VIABUY kredietkaart zorgt er dus in de praktijk voor dat je de beschikking krijgt over een prepaid kredietkaart die je volledig naar wens kan opladen. Het raadplegen van het saldo dat zich op de kaart bevindt is mogelijk door gebruik te maken van de mobiele app van VIABUY. Eventueel zou je er ook voor kunnen kiezen om gebruik te maken van je webbrowser. Hoe dan ook gebeurt dit allemaal op een bijzonder eenvoudige manier. 

Keuze uit twee verschillende kleuren

Ga je de VIABUY prepaid kredietkaart aanvragen? Dan zal je vast kunnen stellen dat er door VIABUY twee verschillende kleuren worden aangeboden. Het gaat hierbij om de kleuren:

 • Zwart;
 • Goud;

Ondanks het feit dat er dus twee verschillende kleuren worden aangeboden door VIABUY is het wel opmerkelijk dat beide kaarten over precies dezelfde functies of mogelijkheden beschikken. Er is dus op dit vlak geen sprake van ook maar enig verschil tussen beide opties. Ook de kosten die zijn verbonden aan de VIABUY Mastercard zijn bij beide kleuren uiteraard dezelfde. 

VIABUY Mastercard aanvragen

Het aanvragen van de VIABUY kredietkaart staat erom bekend zeer eenvoudig en snel te kunnen gebeuren. Dat is onder meer het gevolg van het feit dat er geen rekening wordt gehouden met een mogelijke BKR-registratie. Ook het maandinkomen waarover je beschikt is eigenlijk niet van belang voor VIABUY. De stappen die je voor het aanvragen van deze kaart dient te volgen hebben we hieronder alvast even voor jou uitgebreid op een rijtje gezet.

 • Maak een keuze tussen de zwarte of de gouden VIABUY kredietkaart;
 • Vul alle gegevens in die worden gevraagd in het online invulformulier; 
 • Na het versturen van het formulier wordt er nog een ID-check uitgevoerd; 
 • Na ontvangst van de kaart dien je deze met de VIABUY app nog te activeren; 

Van zodra jouw VIABUY prepaid kredietkaart is geactiveerd is het mogelijk om er geld aan toe te voegen en kan je uiteraard ook meteen beginnen met het uitvoeren van betalingen. 

Kosten van de Viabuy Mastercard

Vooraleer over te gaan tot het aanvragen van de VIABUY prepaid Mastercard spreekt het voor zich dat je, je ook graag bewust zal willen zijn van de kosten die eraan verbonden zijn. Wat deze kosten betreft is het in eerste instantie zodat je rekening moet houden met:

 • Een éénmalige kost van 69,90 euro;
 • Een jaarlijkse kost van 19,90 euro;

Buiten de bovenstaande kosten is het zo dat er ook nog een aantal extra kosten zijn om rekening mee te houden bij het aanvragen van een VIABUY kredietkaart. De extra kosten waar je aandacht aan zal willen besteden zijn de onderstaande:

 • 2,75% voor betalingen uitgevoerd in buitenlandse valuta;
 • 5 euro kosten voor geldopnames aan een geldautomaat;
 • 0,9% opwaardeerkosten met een bank- of SEPA-overschrijving;
 • 1,75% opwaardeerkosten bij het gebruik van iDeal;
 • 1,75% opwaardeerkosten bij het gebruik van SOFORT banking; 
 • 8,75% opwaardeerkosten bij het gebruik van een Paysafecard;

Alles bij elkaar gezien zijn de kosten die voor de VIABUY kredietkaart in rekening worden gebracht dus niet min. Dit is zeker iets waar je als (potentiële) gebruiker bij stil zal willen blijven staan.

Voordelen van de VIABUY kredietkaart

Voor ontzettend veel mensen geldt dat ze graag willen kunnen genieten van de voordelen die zijn verbonden aan het gebruik van een kredietkaart, maar dan wel zonder de risico’s die ermee gepaard gaan. Het is dan ook vooral omwille van deze reden dat er steeds vaker gekeken wordt in de richting van één van de verschillende prepaid exemplaren die op de markt zijn terug te vinden.

De VIABUY kredietkaart staat erom bekend een zeer interessante prepaid kredietkaart te zijn welke overal wordt geaccepteerd binnen het Mastercard netwerk. Bovendien is het ook nog eens zo dat je ze op tal van verschillende manieren kan opwaarderen. Let wel, de kosten die hiervoor worden aangerekend kunnen afhankelijk zijn van de opwaardeermethode in kwestie. Ben je benieuwd naar de voordelen die aan deze kredietkaart zijn verbonden? Je ontdekt ze hieronder! 

De VIABUY kredietkaart aanvragen kan erg snel gebeuren

Het aanvragen van de VIABUY Mastercard staat er in de praktijk om bekend zeer eenvoudig en bovendien ook erg snel te kunnen gebeuren. In principe kan je de kaart dan ook altijd binnen de drie dagen bij je thuis verwachten. Dat de aanvraagprocedure zo vlot verloopt is uiteraard vooral het gevolg van het feit dat er bijvoorbeeld geen krediewaardigheidcontrole dient te worden uitgevoerd. 

Je kan je saldo op verschillende manieren opwaarderen

Bij het aanvragen van een VIABUY kredietkaart ontvang je meteen ook een IBAN-nummer. Het is mogelijk om het saldo op de kaart op te waarderen door hier geld naar over te maken. Dit gezegd hebbende is het zo dat je ook een keuze kan maken tussen andere opwaardeermethodes. 

Altijd een actueel overzicht van je transacties

In de VIABUY-app beschik je altijd over een actueel overzicht van alle door jou uitgevoerde transacties. Ook het actuele saldo kan eenvoudig in deze app geraadpleegd worden.

Het gebruiksgemak van een kredietkaart zonder de risico’s

Omdat de VIABUY prepaid Mastercard dus een prepaid kredietkaart is kan je rekenen op alle voordelen van een standaard kredietkaart, maar dan wel zonder de risico’s die eraan verbonden zijn. Zo kan je bijvoorbeeld geen geld uitgeven dat je niet hebt staan waardoor het risico op schulden die onbetaald blijven uiteraard onbestaande is. 

Deskundige klantenservice in het Nederlands

Een andere sterke troef waar je op kan rekenen bij het aanvragen van een VIABUY Mastercard heeft betrekking tot de klantenservice waar je op kan rekenen. Heb je vragen of problemen? Dan kan je in maar liefst 7 verschillende talen verder worden geholpen. Eén van deze talen is ook het Nederlands. Dit maakt deze kaart voor Nederlands sprekende gebruikers extra interessant. 

Zijn er ook nadelen om rekening mee te houden?

Om een zo correct mogelijk beeld te kunnen schetsen van deze VIABUY kredietkaart spreekt het voor zich dat we het niet alleen maar mogen hebben over de voordelen die eraan verbonden zijn. Wat immers daarenboven ook te denken van de nadelen waar je aandachtig voor moet zijn? 

Het belangrijkste nadeel om aandacht aan te besteden is ongetwijfeld terug te vinden in de kosten die zijn verbonden aan het gebruik van de VIABUY prepaid kredietkaart. Zowel de jaarlijkse kosten van 19,90 euro als de éénmalige kosten van 69,90 euro zijn echt zeer duur als we ze gaan vergelijken met de kosten die worden gehanteerd door de verschillende alternatieven die op de markt zijn terug te vinden. Dit is dan ook absoluut zeker een niet onbelangrijk punt om bij stil te blijven staan indien je graag de VIABUY kaart wil gaan gebruiken. 

Conclusie

Door het aanvragen van de VIABUY kredietkaart kan je duidelijk rekenen op enkele interessante voordelen. VIABUY staat er dan ook om bekend een zeer betrouwbare uitgever te zijn op het gebied van dergelijke betaalkaarten. Dit gezegd hebbende is het zo dat je, je als gebruiker wel ook bewust dient te zijn van de niet onaanzienlijke kosten die eraan verbonden zijn.

Het spreekt voor zich dat VIABUY lang niet de enige partij is die het mogelijk maakt om een prepaid kredietkaart bij aan te vragen. Vooraleer je aanvraag in te dienen zou het dan ook mogelijks de moeite waard kunnen zijn om even een vergelijking uit te voeren tussen de kosten die door verschillende partijen worden gehanteerd. Kies je op het einde van de rit toch voor de VIABUY Mastercard? Dan kan je met zekerheid rekenen op een erg betrouwbare kaart die je ook nog eens voorziet van heel wat gebruiksgemak. 

Verder lezen

Kredietkaart

Mastercard

Prepaid Kredietkaart