Keytrade

Keytrade Bank ging in het verleden in eerste instantie door het leven als VMS Keytrade. De oprichting van deze bank vond plaats in het jaar 1998. Het was de eerste bank in België die online beleggen aanbood. In het jaar 2002 besloot Keytrade om Real Bank over te nemen waardoor ze de status van volwaardige bank verkreeg. In het jaar 2005 kwam de bank in handen van de Crélan Groep. Sinds het jaar 2016 is ze eigendom van de Franse verzekeraar Crédit Mutuel Arkéa. 

Keytrade biedt haar klanten als financiële instelling tal van verschillende mogelijkheden aan. Zo is het bij deze partij niet alleen mogelijk om een zichtrekening of spaarrekening af te sluiten, daarnaast kan je ook geld lenen en doet Keytrade ook dienst als broker. Als financiële instelling tracht ze altijd net wat beter te doen ten opzichte van de alternatieven die op de markt zijn terug te vinden. Dat doet ze op verschillende manieren. Hoe precies? Dat komt je te weten hier in deze Keytrade review! 

Keytrade beleggen

Bij Keytrade beleggen kan op verschillende manieren gebeuren. In eerste instantie kan je handelen in effecten door gebruik te maken van het Keytrade handelsplatform. Deze maakt het mogelijk om te beleggen op 22 verschillende beurzen. Het is mogelijk om te beleggen in een ruime waaier aan beleggingsproducten. Het gaat hierbij dan meer concreet niet alleen om fondsen, maar ook om:

  • Aandelen;
  • Obligaties;
  • Futures;
  • Opties;

Ondanks het feit dat er meerdere manieren worden aangeboden door Keytrade om te gaan beleggen is het zo dat het merendeel van de beleggers er bij deze partij vooral voor kiezen om te gaan investeren door middel van een zogenaamd Keytrade Keyplan. Een dergelijk plan staat er niet alleen om bekend zeer beginnersvriendelijk te zijn, bovendien is het ook nog eens zo dat je erbij kan rekenen op een extra interessant financieel voordeel. 

Keytrade Keyplan

Keytrade Bank

Keytrade staat erom bekend een uitstekende beleggingsmogelijkheid aan te bieden aan mensen die graag willen beleggen, maar daar eigenlijk nog niet zoveel kennis over hebben. Het openen van een Keytrade Keyplan kan dan immers een zeer interessante keuze zijn. Bij een dergelijk plan is het zo dat er door jou als belegger drie verschillende zaken gekozen dienen te worden. Het betreft hier meer concreet de volgende:

  • Het bedrag dat je (periodiek) wenst te beleggen;
  • De frequentie waarmee je nieuwe inleggingen wil doen; 
  • De beleggingsstijl die je voorkeur geniet; 

Op deze manier is het dus mogelijk om geheel op je eigen tempo te gaan beleggen in een mandje met fondsen. Zo kan je niet alleen op een zeer toegankelijke manier beleggen, maar geniet je ook vanaf de eerste inleg van een echt uitstekende spreiding. Kenmerkend voor het Keyplan van Keytrade is niet alleen dat er geen openingskosten aan verbonden zijn, daarnaast worden er ook geen beheerskosten of uitstapkosten aangerekend. Let wel, je dient het fonds voor minstens vijf jaar aan te houden. Indien je vroeger wenst uit te stappen kunnen er wel kosten aangerekend worden.

Keytrade spaarrekeningen

In het meest optimale geval is het zo dat je er als persoon niet alleen maar voor kiest om te beleggen, maar ook om geld te sparen. Op deze manier kan je bijvoorbeeld een interessante financiële buffer voor jezelf creëren. Bij Keytrade Bank is het mogelijk om een keuze te maken tussen verschillende Keytrade spaarrekeningen die sparen mogelijks extra interessant kunnen maken. De spaarrekeningen waar je een keuze tussen kan maken zijn de volgende:

  • De High Fidelity spaarrekening;
  • De Azur spaarrekening;

Voor de High Fidelity spaarrekening geldt dat ze beschikt over een beduidend hoger gelegen getrouwheidspremie. Dit zorgt ervoor dat je op deze spaarrekening het beste geld kan storten welke je doorheen het jaar niet nodig hebt. De getrouwheidspremie ontvang je immers slechts op bedragen die minstens 12 opeenvolgende maanden onaangeroerd op de spaarrekening zijn blijven staan. De basisrente is een stuk lager gelegen en ontvang je reeds vanaf de eerste eurocent die je stort op deze Keytrade spaarrekening.

De tweede Keytrade spaarrekening waar je voor kan kiezen is de zogenaamde Azur spaarrekening. Hierbij kan je rekenen op een significant hoger gelegen basisrente wat ervoor zorgt dat ze zich prima leent voor het storten van bedragen die je op korte(re) termijn terug nodig kan hebben. Zowel voor de High Fidelity als voor de Azur spaarrekening geldt dat ze gratis te openen zijn. 

Bij het afsluiten van één van de Keytrade spaarrekeningen kan je altijd rekenen op de dekking door het Franse depositogarantiefonds. Mocht Keytrade dus ooit in de financiële problemen komen zijn spaartegoeden bij deze bank ingedekt tot een bedrag van 100.000 euro per persoon. 

RekeningBasisrenteGetrouwheidspercentageTotale rente
High Fidelity0,90%1,65%2,55%
Azur1,00%0,50%1,50%
Rentepercentages Keytrade spaarrekeningen.

Keytrade termijnrekening 

Indien je graag een bepaald bedrag vast wenst te zetten voor een specifieke periode kan je ervoor kiezen om een Keytrade termijnrekening te openen. Het gaat hierbij dan meer concreet om de Keytrade High Value Termijnrekening. Voor deze rekening geldt dat ze je de mogelijkheid biedt om een gedeelte van je vermogen vast te zetten voor een periode variërend van slechts 1 week tot zomaar even 10 jaar. Het openen van een dergelijke termijnrekening is helemaal gratis. 

Het spreekt voor zich dat er op de bedragen die hierin worden gespaard een bepaalde rente wordt aangeboden. Voor deze rente geldt dat ze wordt bepaald aan de hand van de actueel geldende marktrentevoet. De rente wordt bovendien ook beïnvloed door het bedrag dat is gespaard. Hoe hoger dat bedrag is gelegen des te hoger ook de rente zal komen te liggen. 

Hou er rekening mee dat er aan het afsluiten van de High Value termijnrekening van Keytrade Bank een aantal voorwaarden verbonden zijn. De belangrijkste voorwaarde heeft te maken met het bedrag dat is vereist om de rekening te kunnen openen. Deze bedraagt namelijk minstens 1.000 euro. Hou er rekening mee dat het ingelegde bedrag vervolgens pas terug kan worden opgevraagd wanneer de door jou bepaalde termijn is afgelopen. 

Keytrade tarieven

De tarieven die door Keytrade in rekening worden gebracht verschillen uiteraard afhankelijk van het specifieke beleggingsproduct waarvoor je kiest. Neem nu bijvoorbeeld de Keyplan Fondsen. Indien je ervoor kiest om deze fondsen te kopen zal je kunnen vaststellen dat instappen gratis is. Let wel, sluit je jouw positie in deze fondsen binnen de termijn van vijf jaar? Dan zal er daarvoor een vaste kost van 9,95 euro voor worden aangerekend. Bij andere fondsen die worden aangeboden door Keytrade is dat net omgekeerd. Daarbij is het dan ook zo dat er een kost van 9,95 euro dient te worden betaald bij het instappen terwijl uitstappen gratis is. 

Kies je voor een belegging in obligaties? Dan zal je bij het kopen van deze effecten op de primaire markt gewoon de uitgifteprijs betalen. Kies je voor het kopen van obligaties op de secundaire markt? Dan wordt daarvoor een toeslag aangerekend van 0,2 procent met een minimum van 29,95 euro. Voor beleggingen in aandelen maakt Keytrade gebruik van twee verschillende prijsklassen. We maken hierbij een onderscheid tussen:

  • Een transactie tot 25.000 euro met een vast tarief van 7,50 euro (minimum 0,3 procent);
  • Een transactie tot 50.000 euro met een vast tarief van 25 euro (minimum 0,05 procent); 

Er wordt door Keytrade geen bewaarloon in rekening gebracht. Let wel op, is er sprake van een slapende rekening? Dan wordt hiervoor een kost aangerekend van 50 euro. Voor opties geldt dat ze op hun beurt 2,95 euro per transactie kosten. Uiteraard geldt voor al deze kosten dat ze van kracht zijn op moment van schrijven van deze Keytrade review.

Nieuwe klanten die ervoor kiezen om over te stappen naar Keytrade kunnen dat tot slot doen op een zeer voordelige manier. Keytrade maakt het immers mogelijk om tot 2.500 euro aan transactiekosten terug te ontvangen wanneer een nieuwe klant naar haar overstapt.

Veelgestelde Vragen

Hoe veilig is Keytrade Bank?

Keytrade Bank staat bekend als een veilige partij om bij te beleggen. De overname van deze broker door Crédit Mutuel Arkéa heeft er bovendien voor gezorgd dat ze onder het Franse depositogarantiestelsel is komen te vallen. Niet belegde bedragen zijn dus ingedekt tot 100.000 euro per persoon.

Wie is eigenaar van Keytrade Bank?

Keytrade Bank is momenteel eigendom van de Franse verzekeraar Crédit Mutuel Arkéa. Dit zorgt ervoor dat tegoeden die worden aangehouden bij deze bank (onder meer op een beleggingsrekening) worden gewaarborgd door het Franse depositogarantiestelsel.

Wat doet Keytrade Bank?

Keytrade Bank biedt verschillende financiële diensten aan. In eerste instantie is het een financiële instelling waarbij je bijvoorbeeld een spaarrekening kan openen. Daarnaast fungeert ze ook als broker. Beleggen bij Keytrade kan dan ook op heel wat verschillende manieren gebeuren waaronder door middel van het Keytrade Keyplan.

Heeft Keytrade Payconiq?

Bij het installeren van de Payconiq by Bancontact-app zal deze je vragen om je rekening en kaart toe te voegen. Allebei deze opties behoren tot de mogelijkheden bij Keytrade Bank. Je hebt hiervoor wel in beide gevallen een hardkey nodig.

Is Keytrade een goede broker?

Keytrade draait reeds geruime tijd mee op de markt. De Keytrade ervaringen zijn goed en niet belegde tegoeden vallen onder het Franse depositogarantiestelsel. Zowel voor de meer ervaren als voor de beginnende belegger biedt Keytrade heel wat interessante mogelijkheden aan waaronder bijvoorbeeld het toegankelijke Keyplan.