Revolut review België

Revolut
Revolut.

De kans is bijzonder groot dat je al wel eens over Revolut hebt gehoord. Revolut Bank is dan ook een bijzondere financiële instelling die er bekend om staat over een razend snelle groei te beschikken. Niet alleen in Litouwen zelf waar de bank is gevestigd, maar ook ver daarbuiten hebben ontzettend veel mensen reeds kennis gemaakt met de bijzondere financiële producten en diensten die door Revolut worden aangeboden.

Geldt dat nog niet voor jou, maar ben je vastbesloten om daar verandering in te brengen? Dan is het alvast een zeer goed begin om je even grondig te gaan verdiepen in de informatie die je hieronder aantreft. 

Wat is Revolut? 

Zoals hierboven reeds werd aangegeven geldt voor Revolut dat ze een nieuwe, online neobank is. Ze zag het daglicht in het jaar 2015. Voor Revolut Bank geldt dat ze vandaag de dag wordt bestempeld als één van de belangrijkste en vooral als de snelst groeiende digitale bank ter wereld. Ze biedt haar klanten ook een bijzonder uitgebreid aanbod aan functies aan. 

Als klant van deze financiële instelling krijg je niet alleen de beschikking over een gratis zichtrekening, maar ook over een prepaid kredietkaart. Voor beiden geldt dat ze beheerd worden met behulp van de Revolut app. 

Revolut wordt in de praktijk zeer vaak bestempeld als een vooral voordelig(er) alternatief voor een standaard bankrekening, debitcard en creditcard. Je dient er wel rekening mee te houden dat er door Revolut zelf geen traditionele kredietkaart wordt uitgegeven. In plaats daarvan is er dan ook sprake van een prepaid exemplaar. Dit betekent dat je nooit geld kan uitgeven dat je niet hebt waardoor je ook niet zomaar in de schulden kan belanden. 

Is Revolut betrouwbaar?

Een vaak gestelde vraag onder (potentiële) gebruikers is, is Revolut betrouwbaar? Wat dit betreft is het van belang om te weten dat Revolut Bank een gereguleerde bank is welke beschikt over een Litouwse bankvergunning. Voor deze vergunning geldt dat ze door DNB is toegelaten tot de Nederlandse markt. Dat is van cruciaal belang, want alleen op deze manier is jouw spaargeld ingedekt tot een waarde van 100.000 euro. Je moet er wel rekening mee houden dat de depositogarantie in dit geval niet wordt verstrekt door de Nederlandse overheid, maar door Litouwen. Het is het staatsbedrijf ‘Deposit and Investment Insurance’ die verantwoordelijk is voor de bescherming van jouw (spaar)tegoeden die bij deze bank zijn ondergebracht. 

Revolut bank

Door gebruik te maken van de diensten van Revolut bank kan je rekenen op een aantal sterk uiteenlopende mogelijkheden en voordelen. In eerste instantie zal meteen opvallen dat alles zeer eenvoudig kan worden geregeld vanuit de bijzonder handige Revolut app. Daarbij worden ook meteen de zeer lage kosten duidelijk voor transacties die gebeuren in een vreemde valuta. In vergelijking met andere financiële instellingen liggen deze kosten dan ook echt flink wat lager. 

Een tweede niet onbelangrijk voordeel waar je op kan rekenen wanneer je een Revolut rekening opent heeft te maken met de instant overboekingen naar andere Revolut gebruikers die worden aangeboden. Heb je bijvoorbeeld vrienden of familie die ook klant zijn bij deze financiële instelling en hebben zij dringend nood aan extra financiële middelen die jij hen graag wil verstrekken? Dan maakt Revolut dat zonder probleem mogelijk met haar instant betalingen.

Voor veel mensen geldt dat de kosten die door Revolut in rekening worden gebracht een stuk lager zullen zijn gelegen dan bij hun standaard bank het geval is. Zolang je binnen de vooropgestelde limieten blijft is dat eigenlijk altijd wel het geval. Daarnaast spreekt het voor zich dat je met de Revolut diensten zowel online als in fysieke winkels alle gewenste betalingen uit kan voeren. Alle transacties die gebeuren zijn eenvoudig op te volgen in de handige app. 

De kosten van Revolut

Ben je van plan om klant te worden van Revolut Bank? Dan is het vanzelfsprekend dat je even extra aandachtig zal willen zijn voor de verschillende kosten die door deze financiële instelling in rekening kunnen worden gebracht. In eerste instantie is het van belang om te weten dat op moment van schrijven het gebruik van de Revolut app, de betaalrekening en de Revolut creditcard gratis is. Ook aan het opwaarderen van je Revolut account zijn geen kosten verbonden. 

Bovenstaande gezegd hebbende spreekt het voor zich dat er voor bepaalde andere zaken wel degelijk nog kosten worden aangerekend door Revolut. Het gaat hierbij dan meer concreet om:

  • Verzendkosten voor het versturen van de Revolut kaart; 
  • Geldopnames die gebeuren boven de 200 euro per maand; 
  • Kaartbetalingen die de 6.000 euro op maandbasis overschrijden; 
  • Overboekingen die de 6.000 euro op maandbasis overschrijden; 
  • Mogelijke kosten voor het overmaken van geld in vreemde valuta;

In het bijzonder de kosten verbonden aan de geldopnames vormen een belangrijk aandachtspunt. Veel mensen halen immers per maand heel wat meer geld af van hun bankrekening dan 200 euro. Ben jij ook één van deze mensen? Dan dien je er dus wel rekening mee te houden dat er op bedragen daarboven kosten zullen worden aangerekend. Deze kosten bedragen op moment van schrijven 2 procent van het bedrag met een minimum van 1 euro. 

De verschillende Revolut accounts

Wil je graag een Revolut rekening openen? Dan zal het meteen duidelijk worden dat er door deze partij verschillende soorten accounts worden aangeboden. In totaal is het mogelijk om een keuze te maken tussen vijf verschillende accounts. Welke dat zijn ontdek je meteen hieronder. 

Revolut Standard Account 

Wil je niet geconfronteerd worden met vaste maandelijkse kosten en heb je voldoende aan een standaard pakket? In dat geval zal je vast kunnen stellen dat Revolut Standard voor jou wellicht de meest interessante keuze is. Voor dit pakket geldt dat er dus geen maandelijkse kosten aan verbonden zijn. De mogelijkheden waarover je beschikt zijn echter wel enigszins beperkt. Zo is er geen sprake van een prioritaire klantenondersteuning en kan je slechts 200 euro per maand gratis opnemen. Daarnaast zijn er ook geen speciale reisvoordelen inbegrepen in dit pakket en kan je slechts voor 1.000 euro per maand valutawissels uitvoeren zonder extra kosten.

Revolut Plus Account 

De tweede optie waarover je beschikt is Revolut Plus. Dit account kost op moment van schrijven 3,99 euro per maand en maakt het mogelijk om onder meer 3.000 euro per maand aan gratis valutawissels uit te voeren. Bovendien kan je drie commissievrije beleggingstransacties uitvoeren per maand en is er standaard een dagelijkse verzekering inbegrepen. Interessant om weten is ook dat je bij deze Revolut rekening een 1.500 RevPoints Upgradebonus ontvangt.  Indien je dus met andere woorden net iets meer verwacht dan uitsluitend de inhoud van het Standard Account kan de keuze voor de Revolut Plus rekening al snel zijn gemaakt. 

Revolut Premium Account 

Het derde plan waar je voor kan opteren is Revolut Premium. Deze heeft op moment van schrijven een kostprijs van 9,99 euro per maand en levert je meteen een 2.500 punten RevPoints Upgradebonus op. Daarnaast is het ook nog eens zo dat je met deze Revolut rekening kan genieten van een 20% korting op de internationale overschrijvingskosten. Met dit plan is het bovendien ook mogelijk om 400 euro aan kosteloze opnames bij geldautomaten uit te voeren. Ook partnerabonnementen zijn bij dit plan inbegrepen. Eveneens interessant om te weten is dat het aantal valutawissels zonder extra kosten in de week bij dit plan onbeperkt is.

Revolut Metal Account 

Het Revolut Metal account is er één waarbij je een RevPoints upgradebonus ontvangt ter waarde van 5.000 punten. Bij deze rekening beschik je bovendien ook altijd over een gepersonaliseerde Metal-kaart. Voor de internationale overschrijvingskosten waarmee je kan worden geconfronteerd geldt dat ze met zomaar even 40% worden verlaagd bij dit plan. Daarnaast kan je 800 euro per maand aan geldopnames doen bij geldautomaten zonder dat je hiervoor extra kosten dient te betalen. Ook is het zo dat er in dit pakket allerhande reisvoordelen zijn opgenomen terwijl je ook als belegger bij Revolut geniet van tal van interessante voordelen zoals 10 commissievrije transacties per maand.

Revolut Ultra Account

Het meest uitgebreide account waar je voor kan kiezen bij Revolut is het ‘Ultra Account’. Wanneer je echt het maximale uit jouw ervaring wil kunnen halen bij deze partij is het dan ook zo dat gebruikmaken van deze Revolut rekening als een absolute aanrader kan worden bestempeld. Dit account omvat dan ook onder meer de onderstaande voordelen:

  • Voor elke uitgave ter waarde van 1 euro ontvang je telkens 1 RevPoint; 
  • Een exclusieve, platina vergulde kaart voor elke Revolut Ultra klant; 
  • Er zijn nooit internationale overschrijvingskosten;
  • Neem voor 2.000 euro per maand kosteloos geld op aan bankautomaten;
  • Een 1,2% cashback op Revolut Pro;
  • Geniet van de meest optimale reisvoordelen;
  • 10 commissievrije beleggingstransacties per maand;
  • Trading Pro is standaard inbegrepen in uitsluitend dit account;

Ondanks het feit dat dit type van Revolut rekening duidelijk een niet onaanzienlijk voordeel met zich meebrengt is het wel zo dat er vrij hoge kosten aan verbonden zijn. Je moet er dan ook rekening mee houden dat je voor dit pakket op maandbasis zo’n 50 euro dient te betalen. 

De Revolut kaart

Revolut kaart
Revolut kaarten.

Revolut Bank maakt het voor haar gebruikers mogelijk om op verschillende manieren betalingen te verrichten. In eerste instantie kan dit natuurlijk eenvoudig online, maar je krijgt ook de beschikking over de Revolut kaart. Het betreft hier een prepaid kredietkaart waarmee je ook op miljoenen fysieke plaatsen verspreid over de wereld kan betalen. Tevens zeer interessant om te weten is dat je met deze kaart wereldwijd betalingen uit kan voeren in vreemde valuta zonder dat er daarvoor een bepaalde toeslag in rekening zal worden gebracht. Zo kan je heel wat besparen. 

Bovenstaande zorgt er in ieder geval voor dat het gebruik van de Revolut kaart heel wat voordeliger uit kan pakken dan wanneer je een reguliere bankkaart bij een standaard bank zou gaan gebruiken. Dit alleen al maakt deze kaart uiteraard het overwegen zeker en vast waard.

De Revolut kaart aanvragen

Wil je graag van het saldo op je Revolut rekening kunnen betalen met je Revolut kaart? Dan zal je ze in eerste instantie uiteraard wel moeten aanvragen. Het aanvragen van deze kaart kan gelukkig op een zeer eenvoudige manier gebeuren. Het enige wat je hiervoor dan ook hoeft te doen is het volgen van de stappen die we hieronder voor je hebben beschreven. 

  • Download de mobiele Revolut app;
  • Maak een account aan bij Revolut;
  • Verifieer je identiteit;
  • Voeg saldo toe aan je Revolut rekening;
  • Bestel de Revolut kaart; 

Je eigen Revolut kaart aanvragen heeft dus duidelijk vrij weinig voeten in de aarde. Je dient er wel rekening mee te houden dat er voor het laten verzenden van de betaalkaart bepaalde kosten zullen worden aangerekend. Op moment van schrijven bedragen deze kosten 7,99 euro. Je dient er rekening mee te houden dat het ongeveer tussen de 4 en 9 dagen kan duren vooraleer je jouw kaart van Revolut ontvangt.

Top 3 meest gekozen kredietkaarten

Cofidis Mastercard
  • Cofidis Mastercard
  • JKP: 13,50%
  • Gespreid betalen: Ja
  • Standaard limiet: € 10.001
  • Gratis verzekeringen: Nee
€ 5,00
/ jaar
Cofidis Mastercard Gold
  • Cofidis Mastercard Gold
  • JKP: 13,50%
  • Standaard limiet: € 10.001
  • Gespreid betalen: Ja
  • Gratis verzekeringen: Ja
€ 10,00
/ jaar
KBC kredietkaart
  • KBC kredietkaart
  • JKP: Afhankelijk limiet
  • Standaard limiet: € 5.000
  • Gespreid betalen: Ja
  • Gratis verzekeringen: Nee
€ 0,00
/ jaar

Zijn er ook nadelen verbonden aan Revolut?

We kunnen met zekerheid stellen dat gebruikmaken van Revolut een aantal niet onbelangrijke voordelen met zich meebrengt. Dit gezegd hebbende spreekt het wel voor zich dat we niet blind mogen zijn voor de mogelijke nadelen waar je als klant van deze digitale bank mee kan worden geconfronteerd, want die zijn er wel degelijk. Het belangrijkste nadeel waar je rekening mee moet houden is terug te vinden in de extra kosten die aangerekend kunnen worden. 

Dit nadeel gaat evenwel niet voor iedereen op. Blijf je elke maand netjes binnen de vooropgestelde limieten van jouw Revolut rekening? Dan zal je vast kunnen stellen dat er nauwelijks kosten zijn verbonden aan het gebruik van deze digitale bank. Ben jij echter iemand die zeer veel geldafhalingen doet en / of niet voldoende heeft aan de standaard bedragen die door Revolut worden gehanteerd? Dan kunnen de kosten wel behoorlijk hoog oplopen. 

Naast bovenstaande is het zo dat er ook even stil moet worden gestaan bij het depositogarantiestelsel. Zoals eerder op deze pagina al door ons werd aangegeven is het zo dat de dekking van 100.000 niet wordt verstrekt door de Nederlandse overheid, maar door een overheidsbedrijf gelieerd aan de Litouwse overheid. Dit is op zich natuurlijk prima, maar het brengt wel degelijk een extra risico met zich mee dat je altijd in gedachten dient te houden. 

Conclusie, wordt klant bij één van de snelst groeiende digitale banken!

Revolut is een best revolutionaire digitale bank te noemen die voor menig aantal gebruikers heel wat voordeliger uit kan pakken dan bij een standaard, traditionele bank het geval zou zijn. Dit gezegd hebbende is het wel zo dat je zeker nadrukkelijk aandachtig zal willen zijn voor de geldende limieten. Stem het type Revolut rekening of account dan ook altijd grondig af op de noden waar je als gebruiker over beschikt. Enkel en alleen op die manier zal je er namelijk voor zorgen dat je niet tegen onverwachte verrassingen of kosten aanloopt. 

In ieder geval, ben jij wel te vinden voor een digitale bank die het allemaal net even anders aanpakt in vergelijking met de traditionele banken? Dan heeft de inhoud van deze Revolut review ongetwijfeld duidelijk gemaakt dat deze partij het overwegen alvast meer dan waard kan zijn. 

Laatst bijgewerkt op 14 december 2024 door Jan van Hamme.