Bolero was één van de eerste online brokers die op de Belgische markt werd geïntroduceerd. Ze zag dan ook het levenslicht in het jaar 1999. De naam Bolero is eigenlijk de afkorting voor Belgian OnLine Exchange Realtime Operated. Voor deze broker geldt dat ze eigendom is van KBC. Dit gezegd hebbende beschikt iedereen over de mogelijkheid om te gaan beleggen bij deze broker. Je dient hiervoor dus zeker niet over een betaalrekening of dergelijke te beschikken bij KBC.
Bolero is door de jaren heen uitgegroeid tot één van de populairste brokers op de Belgische markt. Dit ondanks het feit dat ze net wat minder exotisch is dan andere brokers. Zo beschik je bij deze partij bijvoorbeeld niet over de mogelijkheid om automatische spaar- of beleggingsplannen op te zetten. Daarnaast beschik je ook niet over de mogelijkheid om te beleggen in fractionele aandelen.
Dit gezegd hebbende is het wel zo dat Bolero er bekend om staat over een uitermate kwalitatief platform te beschikken. Bovendien zijn beleggers bij deze partij ook verzekerd van een uitstekende betrouwbaarheid. In deze Bolero review kom je alvast alles over deze bekende broker te weten.
Bolero beleggen
Inhoudsopgave
Bij Bolero beleggen zorgt ervoor dat je kan gaan beleggen in een ruime waaier aan beleggingsproducten. Je bent bij deze broker dan ook aan het goede adres voor beleggingen in:
- Aandelen;
- Obligaties;
- Trackers;
- Opties;
- Turbo’s;
- Speeders;
- Sprinters;
- Warrants;
Is er sprake van nieuwe beursintroducties? Dan beschik je bij Bolero eveneens over de mogelijkheid om daarop te anticiperen. Dit kan voor jou als belegger heel wat interessante perspectieven met zich meebrengen. Dit is overigens niet alles. Bovendien spreekt het immers voor zich dat je als belegger bij deze broker ook een keuze kan maken uit een groot aantal verschillende markten verspreid over de wereld. Zo kan je niet alleen beleggen op de Euronext Brussel of de Euronext Amsterdam, maar ook in de Amerikaanse Dow Jones Industrial Average evenals de S&P/TSX Composite Index in het Canadese Toronto. Uiteraard zijn dit slechts enkele van de vele markten die worden aangeboden.
Mobiel beleggen bij Bolero
Naast het desktopplatform waar je als belegger bij Bolero gebruik van kan maken bestaat er ook nog zoiets als een mobiele beleggingsapp die je kan gebruiken. Deze bijzonder geavanceerde beleggingsapp zorgt ervoor dat je in de praktijk kan rekenen op heel wat interessante voordelen. Zo beschik je in eerste instantie altijd over een actueel beeld van de stand van je portefeuille. Bovendien is het in een handomdraai en eender waar en wanneer je dat maar wenst mogelijk om orders in te geven. In enkele klikken kan je dan ook een nieuwe positie openen of een bestaande sluiten.
Mobiel beleggen bij Bolero betekent naast bovenstaande ook dat je effecten onder de loep kan nemen. Zo kan je kerncijfers analyseren van een bepaald effect. Wil je graag een favorietenlijst aanleggen met effecten die je graag op de voet zou willen volgen? Ook dat behoort tot de mogelijkheden. Ook wanneer je dus met andere woorden echt overal en altijd boven op je beleggingsportefeuille wil blijven zitten biedt Bolero je die mogelijkheid zonder probleem.
Bolero kosten
Wanneer we de Bolero kosten onder de loep gaan nemen kunnen we in eerste instantie vaststellen dat er geen vaste kosten worden aangerekend voor zowel het openen als het aanhouden van een beleggingsrekening bij deze broker. Dit gezegd hebbende is het (uiteraard) wel zo dat je als belegger bij Bolero geconfronteerd wordt met een bepaald makelaarsloon. Het gaat hierbij dan eigenlijk om transactiekosten. De kosten waar je op dit vlak rekening mee dient te houden zijn de onderstaande:
- 7,50 euro voor aandelen op de Europese markten;
- Vanaf 15 euro of dollar bij Amerikaanse en Canadese aandelen;
- 25 euro bij obligaties kopen op de secundaire markt;
- 3 euro, dollar of pond bij het kopen van opties;
Bolero vindt het belangrijk om geen gebruik te maken van verborgen voorwaarden of kosten. Dit zorgt ervoor dat je als belegger bij deze broker altijd kan rekenen op een uitstekende transparantie. Er wordt door Bolero geen bewaarloon aangerekend. Bovendien kan je als belegger bij deze partij ook rekenen op gratis realtime koersen voor zowel de Euronext als de Amerikaanse beurzen.
Bolero profileert zich duidelijk niet als een discount-broker. Dit zorgt ervoor dat je bij deze broker gemiddeld aanzienlijk hogere kosten dient te betalen ten opzichte van andere brokers. Dit gezegd hebbende krijg je als belegger wel de beschikking over een zeer kwalitatief platform en een uitstekende dienstverlening. Let wel, de hoge kosten kunnen er samen met het ontbreken van fractionele aandelen wel voor zorgen dat deze broker een stuk minder geschikt is voor de beginnende belegger of voor beleggers die beschikken over een beperkter budget.
Bolero vs Keytrade
Voor menig aantal Belgische beleggers geldt dat ze vaak een keuze willen maken tussen de brokers Bolero en Keytrade. Dat hoeft niet echt te verbazen. Voor beide brokers geldt dat ze vrij dicht in elkaars buurt liggen. Dit geldt niet alleen voor de mogelijkheden die ze aanbieden, maar ook voor de kwaliteit van hun handelsplatform evenals als voor de kosten die ze in rekening brengen.
Bovenstaande gezegd hebbende spreekt het voor zich dat er wel degelijk ook sprake is van een aantal verschillen tussen Bolero en Keytrade. In eerste instantie leent Keytrade zich beduidend beter voor de beginnende en / of kleinere belegger. Dit niet alleen doordat ze geautomatiseerde spaar- of beleggingsplannen aanbiedt, maar ook doordat haar kosten danig lager zijn gelegen in vergelijking met Bolero. De verschillen in kosten zijn wanneer we ze van naderbij gaan bekijken erg aanzienlijk.
Wil je kunnen rekenen op de laagst mogelijke transactiekosten? Dan zal de keuze voor Keytrade al snel zijn gemaakt. Dit gezegd hebbende vinden veel brokers het belangrijk om te kunnen rekenen op de expertise van een grote financiële instelling zoals bij Bolero geldt voor KBC. Let wel, ben je reeds belegger bij Bolero en wil je graag je activa overdragen naar een andere partij? Dan wordt dat door deze broker danig ontmoedigd. Ze brengt hiervoor dan ook een vergoeding in rekening van (op moment van schrijven van deze Bolero review) 50 euro per positie.
Zowel voor Bolero als voor Keytrade Bank geldt dat ze beiden uitstekende brokers zijn met heel veel ervaring op de beleggersmarkt. Bovendien kan er met recht en rede worden gesteld dat ze beiden een uitstekend platform aanbieden welke voldoende mogelijkheden met zich meebrengt voor zowel beginnende als meer ervaren beleggers. Het meest in het oog springende verschil tussen beide partijen zijn dus duidelijk de kosten. Op dat vlak kan er niets anders dan gesteld worden dat Keytrade beduidend lagere kosten in rekening brengt waardoor je uitzicht houdt op een groter rendement.
Veelgestelde Vragen
Is Bolero te vertrouwen?
Bolero staat bekend als een zeer betrouwbare broker. Ze is bovendien eigendom van KBC wat ervoor zorgt dat niet-belegde tegoeden vallen onder het Belgische depositogarantiestelsel. Met andere woorden, deze bedragen zijn in geval van faillissement ingedekt tot een waarde van 100.000 euro per persoon.
Is Bolero duur?
Bolero profileert zich niet als een zogenaamde discount-broker. Dit betekent dat haar gemiddelde kosten een stukje hoger zijn gelegen ten opzichte van enkele concurrerende brokers. Hierdoor kan ze vooral voor de wat kleinere belegger minder interessant zijn. Dit gezegd hebbende kan iedereen gratis beginnen beleggen bij Bolero.
Hoe werkt Bolero van KBC?
Bolero maakt gebruik van een krachtig beleggingsplatform waar je als belegger toegang toe krijgt. Dit zorgt ervoor dat je jouw volledige beleggingsportefeuille altijd op de meest optimale manier zelf kan beheren. Bovendien kan je op deze manier ook altijd rekenen op een groot aanbod aan actuele beursinformatie.
Kan je shorten met Bolero?
Short selling staat erom bekend zeer grote risico’s met zich mee te brengen. Omwille van deze reden heeft Bolero ervoor gekozen om short gaan niet aan te bieden aan haar beleggers.
Wat is een limiet order bij Bolero?
Wanneer je een limietorder bij Bolero inzet bepaal je tegen welke maximumprijs je een bepaald effect wenst te kopen en tegen welke minimumprijs je een effect wil verkopen. Zo kom je niet voor ongewenste verrassingen te staan en hoef je de koersen niet steeds in het oog te houden.
Wat is een ETF Bolero?
Bij Bolero kan je beleggen in een zogenaamde ETF of exchange traded fund. Het betreft hier dus een beleggingsfonds dat wordt verhandeld op de effectenbeurs. Het doel van zo’n ETF is om zo nauwkeurig mogelijk de prestaties van een bepaalde index te kunnen volgen.
Hoeveel transactiekosten Bolero?
De tansactiekosten of zogenaamde makelaarslonen die Bolero in rekening brengt zijn afhankelijk van het soort effect waarin je gaat beleggen. Ook de markt waarop wordt belegd heeft hier invloed op. Gemiddeld zijn deze kosten gelegen tussen de 7,50 & 15 euro.
Wat is een marktorder Bolero?
Wanneer je een marktorder plaatst bij Bolero betekent dit dat de order meteen naar de beurs wordt verzonden. De order zal bijgevolg meteen worden uitgevoerd rekening houdende met de koers op dat specifieke moment. Een marktorder gebruik je dus wanneer je instant een bepaald effect wil aan- of verkopen.